Zobacz wątek - Szukam chętnych na wyjazd do Grecji, Chorwacji lub Włoch
NAS Analytics TAG

Szukam chętnych na wyjazd do Grecji, Chorwacji lub Włoch

Gdzie warto wybrać się na motocyklu. Którędy? Jakie drogi wybierać, jakie omijać. Co zabrać ze sobą, a co nie przyda się na pewno.
_________

Postprzez zaurak » 13/3/2008, 23:18

czy jest ustalony już dokladny termin wyjazdu i powrotu?
zaurak
Świeżak

Postprzez bandit'a » 29/3/2008, 12:07

Kurcze szkoda ze w tym roku nie dam rady załapac sie na tą wycieczke, ale może za rok...
Byłem dwa razy w Chorwacji autem, raz na północy a drugim razem pojechałem 30 km od Dubrownika. Jest tam taka mała mieścina Molunat, juz prawie w Czarnogórze. http://www.chorwacja-noclegi.pl/polud/molunat.htm
Polecam te tereny i termin wrześniowy jest ok. Nie jest tak gorąco jak w sezonie i jest troche taniej, bo wrzesnien, czesc osób traktuje jako po sezonie. Jak bedziecie miec kilka osób to możecie poszukać kwatery u ludzi. Wynajmujecie sobie apartament i to wychodzi tylko troche drożej niż pod namiotem a macie jak w domciu, Chorwaci to super ludzie, lubią Polaków, ogóleni otwarci na turystów. Dodatkowo z Dubrownika macie rzut beretem do Czarnogóry a tam widoki są jeszcze lepsze niż w Chorwacji,. Polecam Boke Kotorską, sam Kotor jest pięknym miastem i nie ma tam tłumów turystów jak w Dubrowniku. http://pl.wikipedia.org/wiki/Kotor
Ceny w restauracjach wysokie, ale w sklepach podobnie jak u nas, paliwo tez podobnie. Ja miałem do Dubrownika 1700 km i to na jeden dzien nie udało sie przejechac. W Chorwacji macie autostrade do Splitu, a moze wybudowali jeszcze dalej na południe, ale potem jak sie jedzie wzdluz wybrzeza to już sie nie podgoni no i w sezonie są czeste korki.
Trzeba pamietac ze niektóre tunele i wiadukty są płatne i to nie mało także lepiej wybrać drogę bez takich atrakcji. Poza tym uwaga na ich drogi, są równe ale oni robią je z łupinek skalnych połączonych asfaltem. Jak lekko popada to jest to śliskie jak cholera.
bandit'a
Świeżak

Postprzez bipi » 2/4/2008, 15:27

Wstępnie pisałbym się na taki wyjazd do Chorwacji. Termin wrzesień jak najbardziej pasuje, sierpień też mógłby wchodzić w grę. Wszystko będzie zależeć od funduszy. Dysponuje motocyklem Suzuki RF 600R '93. Studiuję we Wrocławiu, więc pisałbym sie na nocleg gdzieś w okolicach Krosna, bo ode mnie to jest spory kawałek. Pozdrawiam
Suzuki RF600R '93
bipi
Świeżak

Postprzez mlody-pawel » 2/4/2008, 15:58

BIPI ale ja juz niestety nie jestem "organizatorem" (kurde nie napisalem) - plany mi się zmieniły i jadę na zachód europy. Ale kilka osób organizowało wyjazd w innym czasie więc z nimi musisz się dogadac.
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
mlody-pawel
Świeżak

Postprzez bipi » 2/4/2008, 16:32

OK. Dzieki za info
Suzuki RF600R '93
bipi
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Turystyka motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê