Yamaha Tenere 750 czy Suzuki DR Big 800?
• Strona 1 z 1
Yamaha Tenere 750 czy Suzuki DR Big 800?
Witam wszystkich zgrupowanych wariatów!!!! Mam problem w postaci wyboru sprzętu na przyszły sezon. Dotychczas jeździłem (z resztą nadal pomykam) starą kz 1100 b2 z 82' przez ponad dwa sezony. Lubię turystykę, ale szukam czegoś lżejszego. (jeśli można powiedzieć że te dwa sprzęty które chodzą mi po głowie należą do nich) Wiem że jazda endurakiem to co innego niż dotychczas z czym miałem doczynienia więc proszę Was szeroka gawiedzi, pomóżcie "świeżakowi" w tej dziedzinie. Interesują mnie informacje na temat tych sprzętów. Ale nie gadanie typu, zajefajnie się jeździ, tylko rzetelne informacje na temat minusów tych motocykli. Nie jestem typem który wybrzydza, i szuka jak sanowny Pan Dziawer wśród motocykli mankamentów typu:..." lusterka są ze zbyt słabej jakości plastiku." Zbyt dużo miałem styczności z ruskami, więc wszystko co ma dwa koła i nie leje pod siebie olejem nadaje się do jazdy....przynajmniej ja tak myślę:)
....piach na zakręcie Twoim wrogiem
- macley kz rider
- Świeżak
DR'ką jeździ się bardzo fajnie. Trudno z racji masy określić ją jako stricte terenową. To raczej sprzęt na szutry i marne drogi. Doskonały dla osoby wysokiej. Już zrobiłem gdzieś mój opis. Poszukaj jeszcze ewentualnie w necie na motocykle.domeczek.pl, jest tam niezły opis.
- Haemophilus
- Świeżak
Trzeba wziąśc pod uwage ,że xtz ma 20 koni więcej przy podobnej masie...nie wiem jak DR 800, ale o xtz mówi się że jest niezawodna do znudzenia i ten silnik:D wkreca sie rzedówka hehe
- kamikazemario
- Świeżak
Bierz tenere.Jest lepsza 800 big jest jakas nieksztaltna jakis wysoki bak niewiem jakos mi sie nie podoba
- Mx forever
- Świeżak
Witam
Posiadalem DR-750, kumpel posiada XTZ-750 - i moge powiedziec jedno - DR nie jedzie w porownaniu do XTZ, co prawda nie mialem okazji sprawdzic je przy sobie, ale wrazenia sa zdecydowanie inne.
Wlasnie stoje przed podobnym wyborem mysle nad powrotem na stare smiecie i kupic najlepiej DR 800 z 90-91r ktora ma wiekszy silnik ale wyglad 750 ktory jest jak dla mnie magiczny ale znow XTZ zniwala osiagami... DR cudnym dzwiekiem i sposobem oddawania mocy... i tak mysle....
Co do napraw 750 miala jeszcze problemy wieku dzieciecego - jedyny na ktory sie natknalem to cewki w oleju - urywala sie akurat cewka od iskry, szkoda gadac... przynajmniej sprawdzilem po sobie ze nic sprzetowi sie nie dzieje po wywrotce na beton, czego pewnie nie mozna powiedziec o XTZ ktora ma wiecej plastikow.
Posiadalem DR-750, kumpel posiada XTZ-750 - i moge powiedziec jedno - DR nie jedzie w porownaniu do XTZ, co prawda nie mialem okazji sprawdzic je przy sobie, ale wrazenia sa zdecydowanie inne.
Wlasnie stoje przed podobnym wyborem mysle nad powrotem na stare smiecie i kupic najlepiej DR 800 z 90-91r ktora ma wiekszy silnik ale wyglad 750 ktory jest jak dla mnie magiczny ale znow XTZ zniwala osiagami... DR cudnym dzwiekiem i sposobem oddawania mocy... i tak mysle....
Co do napraw 750 miala jeszcze problemy wieku dzieciecego - jedyny na ktory sie natknalem to cewki w oleju - urywala sie akurat cewka od iskry, szkoda gadac... przynajmniej sprawdzilem po sobie ze nic sprzetowi sie nie dzieje po wywrotce na beton, czego pewnie nie mozna powiedziec o XTZ ktora ma wiecej plastikow.
- milek_sz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości