Problem ze światłami w DT 80 LC2 1992
• Strona 1 z 1
Problem ze światłami w DT 80 LC2 1992
Witam. Mam problem ze światłami w mojej DT. Raz świecą, raz nie . Przeczyściłem wszystkie styki, ale niestety to nic nie pomogło. Zaobserwowałem, że jak nie ma świateł to nie ładuje akumulatora (sprawdzałem miernikiem), natomiast gdy są to normalnie ładuje. Żarówki wymieniłem na nowe (o takich parametrach jak w książce serwisowej), kierunkowskazy działają, światło stopu też. Nie mam pojęcia co się dzieje. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
- Koper9
- Świeżak
Gdzieś obwód musi być przerwany. Światła w DT nie są podłączone pod akumulator, tylko bezpośrednio pod prądnicę, więc pewnie musisz poszukać usterki gdzieś w okolicach prądnicy.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto
-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Jeden mechanik powiedzial mi ze to wina regulatora napiecia. Czy to mozliwe? Mozna w jakis sposob sprawdzic ten regulator? i ile ewentualnie kosztowala by jego wymiana? pozdrawiam
I jeszcze jedno. Może zadam głupie pytanie, ale mam okazję tanio kupić silnik od yamahy dt 125 z 1998 roku.
Czy będzie pasował do ramy dt 80 z 1992 roku?
Pozdrawiam
Sztuka czytania regulaminu zanika chyba w dzisiejszym swiecie.
Prosze, nie pisz postow pod soba, po prostu edytuj poprzedni.
simonw
I jeszcze jedno. Może zadam głupie pytanie, ale mam okazję tanio kupić silnik od yamahy dt 125 z 1998 roku.
Czy będzie pasował do ramy dt 80 z 1992 roku?
Pozdrawiam
Sztuka czytania regulaminu zanika chyba w dzisiejszym swiecie.
Prosze, nie pisz postow pod soba, po prostu edytuj poprzedni.
simonw
- Koper9
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości