zimny silnik... ?
• Strona 1 z 1
zimny silnik... ?
Witam. Mam pytanie odnośnie Suzuki Bandit 600 97r a mianowicie motorek kopci na zimnym silniku. Gdy go odpale w garażu to troche kopci a jak się rozgrzeje przez jakies 5 minut zero dymu. Powiedzcie mi co jest powodem takiego zjawiska. ? pozdrawiam.
- lukas545
- Świeżak
Witam!
Mam takiego samego sprzęta.
Dzisiaj odpaliłem maleństwo i kawalek sie przejechałem. Jak ja swojegoodpalam po dłuższej chwili zapomnienia to też ździebko kopci delikatnym białym dymkiem.
Mam takiego samego sprzęta.
Dzisiaj odpaliłem maleństwo i kawalek sie przejechałem. Jak ja swojegoodpalam po dłuższej chwili zapomnienia to też ździebko kopci delikatnym białym dymkiem.
Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
Moj B6 jak jest zimny to zawsze delikatnie kopci na biało i wszystko z nim ok - nie pije oleju ani nic. Więc nie masz powodów do obaw
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
a powodem tego jest po czesci para wodna skraplajaca sie w tlumiku i wymiana z ciepla z otoczeniem - to tak jakbys chuchal na mrozie. spaliny sa dosc gorace a temp. otoczenia niska. zauwazysz, ze latem kiedy odpalisz moto ten efekt bedzie wystepowal w minimalnym stopniu. nie ma sie czym martwic
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Zobacz sobie co siÄ™ dzieje z samochodem jak odpali na zimnym...
elcommendante bardzo ładnie Ci to wytłumaczył :]
elcommendante bardzo ładnie Ci to wytłumaczył :]
Bandit 600N
- gustafinski
- Świeżak
-
lukaszbiernacki - Świeżak
Witam! To jest jak najbardziej normalny objaw. Po odpaleniu masz bogatą mieszankę, bo moto chodzi na ssaniu, po paru minutach jak się trochę zagrzeje silnik i przymkniesz dźwignię ssania nie będzie już kopcenia, tylko lekki dymek. Pozdrawiam byle do wiosny!!!
-
sonthin - Świeżak
Elcommendate wyjaśnił wszystko pięknie i ładnie (faktycznie tak jak jest w układach wydechowych) po co jeszcze snuć nowe teorie????
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości