Problemy z obrotomierzem - Suzuki Bandit 600 '03
• Strona 1 z 1
Problemy z obrotomierzem - Suzuki Bandit 600 '03
Witam. Mam problem w swoim B6 z 2003 roku. Kleiłem lampę przednią i wymagało to rozpięcia wiazek przewodów zegarów. Po złożeniu moto i odpaleniu zauwazylem ze obrotomierz wariuje powyżej 6tys obrotów-tzn gdy wskazówka osiągnie 6 tys obrotów nagle skacze do wartości 11-13 tys (ale silnik pracuje na tych samych obrotach cały czas) po czym opada i znów skacze. Podłączyłem jeszce alarm, który wczesniej był odłączony. Co może być przyczyną takich szaleństw?
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
Moze, bo alarm jest podpinany do oryginalnej instalacji.
Prawdopodobnie zostal odlaczony kiedy sie popsul (ww. objawy). Jazeli bylby sprawny to raczej nikt by go nie odlaczyl.
Prawdopodobnie zostal odlaczony kiedy sie popsul (ww. objawy). Jazeli bylby sprawny to raczej nikt by go nie odlaczyl.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
Niekoniecznie przyczyna bedzie alarm. Aczkolwiek najszybciej to sprawdzisz. Jesli jednak usterka bedzie nadal to proponuje przejrzenie wiazki i kostki. moze gdzie sa jakies przebicia ktore powodują że obrotomierz wariuje!
Kwestia paru minut zabawu i wszystko bedzie jasne
Kwestia paru minut zabawu i wszystko bedzie jasne
Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
Znalazłem przyczyne. Podpinając alarm (który jest jednak spawny) usunałem taki kaawał żelastwa przykręcony pod tylnym stelażem zeby w tym miejscu zamontowac alarm bo wczesniej leżał bezpańsko za tylną lampą. Po założeniu tego ciezkiego, żelaznego ustrojstwa obrotomierz nie szaleje
- Załączniki
-
- bandit.jpg (46.13 KiB) PrzeglÄ…dane 1535 razy
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości