Podświetlanie zagarów w Kawasaki ZX6-R Ninja 636B (03-04)
• Strona 1 z 1
Podświetlanie zagarów w Kawasaki ZX6-R Ninja 636B (03-04)
Witam mam pytanie czy w zegarach
Kawasaki ZX6-R Ninja 636B(2003-2004) który jest na wtrysku już
da sie jakoś wymienić:
1. Podświetlenie zegarów na inny kolor (tam chyba diody są tak?)
2. Kreske wskazującą wartość obrotów na wyświetlaczu elektrycznym na inny kolor...(np. czerwony) jest szara cały czas nawet jak światła włączone... i mało czytelna... chciał bym zrobić nawet coś takiego że na dole by były obroty na zielono potem kreska by przechodziła w pomarańczową a potem w czerwoną na czerwonym polu..
Jak ktoś sie zna w temacie to niech doradzi prosił bym szczególnie jakiś tunerów o wypowiedź... i poszerzenie mojej wiedzy w tym temacie
3. A tak na ma rginesie ile wam palą wasze ZXR'y? chodzi mi wyłacznie o ten model B 03-04 na wtrysku... i w jakich sytuacjach jakie spalanie...
- simonw
Kawasaki ZX6-R Ninja 636B(2003-2004) który jest na wtrysku już
da sie jakoś wymienić:
1. Podświetlenie zegarów na inny kolor (tam chyba diody są tak?)
2. Kreske wskazującą wartość obrotów na wyświetlaczu elektrycznym na inny kolor...(np. czerwony) jest szara cały czas nawet jak światła włączone... i mało czytelna... chciał bym zrobić nawet coś takiego że na dole by były obroty na zielono potem kreska by przechodziła w pomarańczową a potem w czerwoną na czerwonym polu..
Jak ktoś sie zna w temacie to niech doradzi prosił bym szczególnie jakiś tunerów o wypowiedź... i poszerzenie mojej wiedzy w tym temacie
3. A tak na ma rginesie ile wam palą wasze ZXR'y? chodzi mi wyłacznie o ten model B 03-04 na wtrysku... i w jakich sytuacjach jakie spalanie...
- simonw
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem
-
VCO - Świeżak
Pozwolę sobie, podłączyć się do tematu (mimo że moje pytanie dotyczy CBR F3, myślę że nie ma sensu tworzenia nowego).
Ostatnio zastanawiam się nad zmianą oryginalnej czarnej tarczy z zielonym podświetleniem na taką jak (lub podobną):
Klik (otwórz link)
plus marker do wskaźnika
Klik (otwórz link)
Czy ktoś z Was dokonywał podobnego zakupu? Jakie odczucia?
VCO:Jeżeli chodzi o podświetlenie, to myślę (nie wiem czy na 100%) że diody, żarówki podświetlają tarcze a świeci sama grafika. Ale znając życie, co kraj to obyczaj.
Klik (otwórz link)
Ostatnio zastanawiam się nad zmianą oryginalnej czarnej tarczy z zielonym podświetleniem na taką jak (lub podobną):
Klik (otwórz link)
plus marker do wskaźnika
Klik (otwórz link)
Czy ktoś z Was dokonywał podobnego zakupu? Jakie odczucia?
VCO:Jeżeli chodzi o podświetlenie, to myślę (nie wiem czy na 100%) że diody, żarówki podświetlają tarcze a świeci sama grafika. Ale znając życie, co kraj to obyczaj.
Klik (otwórz link)
-
Ragnos - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość