moto zamiast samochodu nietypowe pytanie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
moto zamiast samochodu nietypowe pytanie
Jestem nowym uzytkownikiem wiec przede wszystkim witam wszystkich. Zeby zadac pytanie musze krotko przyblizyc sytuacje, otoz odkad mam prawo jazdy zawsze jezdzilem samochodem co niewatpliwie jest bardzo wygodnym sposobem podrozowania i pytanie kieruje glownie do ludzi ktorzy przesiedli sie z auta na moto (i tylko moto) czy motocykl moze byc alternatywa dla samochodu przy poruszaniu sie po miescie i w trasie (w spojrzeniu calorocznym) czy nie brakuje wam auta gdy na dworze bialo, leje itp;) czyli ogolnie gdy nad glowa brakuje dachu i ogrzewania:), na koniec pytanie czy z odsprzedaza takiego motocykla jak fz6 fazer np. we wrzesniu (mniej wiecej po sezonie) bedzie duzy problem? Z gory dzieki za odp.
- _patryk_
- Świeżak
Ja jeszcze sie nie przesiadlem , wiec moze nie jestem fachowcem , ale mysle ze pytanie zadales jak w finale wielkiej gry m naprawde trzeba sie naglowkowac , zeby odpowiedziec czy lepiej w zimie przy -30 podrozowac motocyklem czy samochodem a kiedy jest ulewa tez mysle nie ma zadnej roznicy , przesiadaj sie chlopie byle przed zima, bedzie super, nie odczujesz zadnej roznicy , no moze poza brakiem radia
Z nadzieją na śmieszne jutro....
- Marselllo
- Świeżak
Re: moto zamiast samochodu nietypowe pytanie
_patryk_ napisał(a): niewatpliwie jest bardzo wygodnym sposobem podrozowania
Samochód jest wygodniejszy w tym względzie że nie trzeba sie ubierać. Ale potem to motocykl zbiera plusy.
_patryk_ napisał(a):czy motocykl moze byc alternatywa dla samochodu przy poruszaniu sie po miescie i w trasie (w spojrzeniu calorocznym)
W całorocznym nie, ale przez około 7, max 8 miesięcy TAK.
Po mieście i na trasie nie masz równych. Omijasz wszystkie przeszkody korki, wolno jadące ciężarówki, dosłownie jest super na maxa.
_patryk_ napisał(a):czy nie brakuje wam auta gdy na dworze bialo, leje itp;)
Gdy leje nie brakuje mi auta bo go nie mam , ale trzeba obchodzić się bardzo ostrożnie i szybkę trzeba mieć nieparującą.
_patryk_ napisał(a):czyli ogolnie gdy nad glowa brakuje dachu i ogrzewania:),
Jak się ubierzesz dobrze to można spokojnie pomykać od 2 st wzwyż (nie natrafisz na lód) i może padać ile wlezie, mi kurtka spokojnie wytrzyma ponad 2 h w deszczu.
Ogólnie trzeba wydać połowę kasy na dobre wdzianko. Deszczu nie lubię bo B600 ciężko potem domyć i łańcuch też trzeba wyczyścić. O motocykl trzeba bardziej dbać niż o samochód, ale za to nie będziesz mieć z nim problemów. Jeśli twoja połówka nie jest troszkę zahartowana to będzie marudzić tak że ci się odechce.
Tak około : 10 000 motocykl , 3 000 - 4 000 na ubiór x 2 (jeśli też dla partnerki), 2000 na części i serwis + drobne na paliwo.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
dobry temat Podam swój przykład. Mam mega wyasionego Lanosa w wersji S, oczywiście na LPG. W wyp standardowym ma...to tyle. Ale jak Ci nie zależy na puszce, to nie ma się co wysilać Wole mieć dobre moto i lipne auto, niż przeciętne oba pojazdy
DON`T DRINK AND DRIVE!!! | | Sprzedam kask ARAI RX-7 CORSAIR | viewtopic.php?t=19823
-
pawel_rr - Świeżak
pawel_rr napisał(a):dobry temat Podam swój przykład. Mam mega wyasionego Lanosa w wersji S, oczywiście na LPG. W wyp standardowym ma...to tyle. Ale jak Ci nie zależy na puszce, to nie ma się co wysilać Wole mieć dobre moto i lipne auto, niż przeciętne oba pojazdy
No wlasnie sek w tym, ze jesli sie zdecyduje to bede mial tylko moto i jeszcze chcialem ponowic pytanie jak to jest z odsprzedaza motocykla (np fz6 fazer) po sezonie czy sa problemy?
- _patryk_
- Świeżak
Wybacz ale dawno nie słyszałem równie głupiego pytania!!!
jeśli na siłę chciałeś stworzyć temat - to już lepiej z pytaniem: "co na pierwsze moto?"!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Play it safe or play it cool!
-
Genji - VIP Åšcigacz.pl
Jak dasz zaporową cenę wziętą z kosmosu to raczej nie sprzedasz, bez względu na porę roku. Ja czekam do lutego/marca, bo wtedy ludziki mają cisnienie na moto...
DON`T DRINK AND DRIVE!!! | | Sprzedam kask ARAI RX-7 CORSAIR | viewtopic.php?t=19823
-
pawel_rr - Świeżak
Genji napisał(a)::shock:
jeśli na siłę chciałeś stworzyć temat - to już lepiej z pytaniem: "co na pierwsze moto?"!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Wybacz, ale doskonale wiem jakie chce moto, a decyzja o rezygnacji z samochodu na rzecz dwoch kolek nie jest dla mnie taka prosta z wielu wzgledow poza tym z tego co wiem nikt nie zmusza do czytania takich pytan, a tym bardziej odpowiadania na nie nie wnoszac nic do dyskusji.
- _patryk_
- Świeżak
1) Spróbuj pojeździć motocyklem po śniegu, na lodzie, w błocie pośniegowym
2) Weź żonę i dzieciaki do sklepu lub kina
3) Zapakuj 10 siatek różnych zakupów z jakiegoś hipermarketu
4) Wróć z wyprawy z koszem pełnym grzybków
Ale jeÅ›li nie masz jeszcze dzieciaków, nie lubisz grzybów, z zakupy robiÄ… rodzice…
Ale jeÅ›li nie masz jeszcze dzieciaków, nie lubisz grzybów, z zakupy robiÄ… rodzice…
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
Grubas napisał(a):1) Spróbuj pojeździć motocyklem po śniegu, na lodzie, w błocie pośniegowym
Zgadza siÄ™.
Motocyklem w śnieg nie pośmigasz.
Poza wygodą przemieszczania się niewiele na nim zmieścisz.
Dolicz 1500 na kufry i jest ok.
Mi na razie wystarczy tankbag - ładuje do niego najcięższe rzeczy by odciążyć mój plecaczek.
Samochód nie jest mi potrzebny i wole ładować w części do moto niż 2000 zł w OC.
Ongoing Success
-
-
pawel_rr - Świeżak
falconiforme napisał(a):Grubas napisał(a):1) Spróbuj pojeździć motocyklem po śniegu, na lodzie, w błocie pośniegowym
Zgadza siÄ™.
Motocyklem w śnieg nie pośmigasz.
Poza wygodą przemieszczania się niewiele na nim zmieścisz.
Dolicz 1500 na kufry i jest ok.
Mi na razie wystarczy tankbag - ładuje do niego najcięższe rzeczy by odciążyć mój plecaczek.
Samochód nie jest mi potrzebny i wole ładować w części do moto niż 2000 zł w OC.
2000 pln za oc ? Ja zaplacilem niedawno 380 pln (caly rok) za OC plus AC (tylko kradziezowe) autko wprawdzie 1,4 tyle ze zarejestrowany nie w wawie . Co do tych foto (pawel_rr) to bardzo ciekawe podejscie do tematu bardzo wizualizuje sprawe
- _patryk_
- Świeżak
http://www.bikepics.com/pictures/1042816/
sorki za off topa ale co to za motocykl w środku ?
sorki za off topa ale co to za motocykl w środku ?
Boże spraw żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...
-
Domineh - Świeżak
Jak dla mnie jazda na trasie z silnikiem mniejszym niż 1.8 L jest dość niebezpieczna. Dlatego mniejszego bym nie kupił. Nie mam jeszcze żadnych zniżek dlatego takie wysokie OC.
W środku to BMW
W środku to BMW
Ongoing Success
-
nie da się kompletnie zrezygnować z puszki na rzecz motocykla (w naszym klimacie oczywiście). zimą i późną jesienią jazda to żadna przyjemność. jak masz niedużo kasy to nawet malucha sobie na zime kup...
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Panowie...wydaje mi sie, ze nie ma sie co oszukiwac, jednak motor jest pewnego rodzaju luksuem w tym klimacie. Wiec jak bedzie -30 i pizgalo sniegiem po ulicach zostaje jazda komunikacja miejska, lub kupno puchy. Biorac pod uwage te wszystkie czynniki trzeba sie zapytac samego siebie, czy jestesmy wstanie sie wyrzec katamaranu w zime....
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat
-
Taser - Bywalec
Zgadzam się przy temperaturach poniżej 5*c jazda po ulicy na moto raczej odpada... W zimie pozostaje spacerek albo komunikacja miejska
Ja motocykl traktuje raczej jako pasje a nie środek transportu
Ja motocykl traktuje raczej jako pasje a nie środek transportu
Komar->SHL175Gazela->Motorynka->YamahaDT80->Jawa350->HondaNX250->Honda Hornet600
-
AZX - Świeżak
jak juz ktos wspomnial,motocykl jest takim troche "luksusem","zabawką",jesli nie masz do dyspozycji samochodu-nawet rodziców,to przemysl to raz jeszcze.
Ja wychodz z załozenia ze najlepiej miec jedno i drugie,nie musi tp przeciez byc super bryka za 40tys zl,zadowoli mnie jakis bezawaryjny dieselek-zeby przezimowac,do szkoly skoczyc itd..
Krotko mowiac,auto "poprawne" + super drynda 2 kołowa i zycie jest piekne
Ja wychodz z załozenia ze najlepiej miec jedno i drugie,nie musi tp przeciez byc super bryka za 40tys zl,zadowoli mnie jakis bezawaryjny dieselek-zeby przezimowac,do szkoly skoczyc itd..
Krotko mowiac,auto "poprawne" + super drynda 2 kołowa i zycie jest piekne
(otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy PP
zx6r '2006
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy PP
zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Genji napisał(a)::shock:
Schowaj si ez takimi słowkami koles
Motur nigdy nie umiera Motur jest wieczny
-
Adamo _CBR - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość