Mrugacie światłami ?
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Thrillco napisał(a):trzeba to wszystko traktowac z przymrużeniem oka;)
Ale ja to traktuję z przymrużeniem oka Na mnie jeszcze Evil nie napyskował, więc nic do niego absolutnie nie mam
WR81
Black Wind always follows
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Uwaga robie mega odkop
Kwestia mrugania przed patrolem mnie nie interesuje. Mrugacie innymi światłami? Na przykład ja mrugam awaryjnymi żeby ostrzec przed wypadkiem albo czymś gdzie trzeba gwałtownie hamować.
Kwestia mrugania przed patrolem mnie nie interesuje. Mrugacie innymi światłami? Na przykład ja mrugam awaryjnymi żeby ostrzec przed wypadkiem albo czymś gdzie trzeba gwałtownie hamować.
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):Uwaga robie mega odkop
Przez patrolem trzeba bo inaczej mandat. Ja tam mrugam prawie zawsze, w końcu to też bodziec aby kierowcy zwolnili. A dziura budżetowa i jej łatanie mnie nie interesuje.
everything was free and everything was fast
-
wrider - Świeżak
Tzn chodziło mi o jakiś korek za zakrętem, wypadek, wahadło - cokolwiek. Ale mam wrażenie że tylko TIRowcy rozumieją mryganie awaryjnymi. Reszta patrzy się jak na idiotę
-
ASR1927 - Moderator
Słyszałem od TIRowca na radiu kiedyś taką wersję, że to wszystko wzięło się z niemieckich autostrad. Mruganie drogowymi - policja. Awaryjnymi - wypadek/korek. Halogenami - trudne warunki pogodowe przed tobą.
Faktycznie mruganie awaryjnymi dla jadących z naprzeciwka ma sens, bo wiadomo, że to ostrzega przed czymś. Ale jak np. widzę, że dojeżdżam do korka i ostatni z tego korka włącza awaryjne to ostrzega mnie to przed jednym - przede mną jedzie bałwan który nie wie po co mruga. Bo ja wtedy nie wiem, czy to jemu zepsuł się wóz i mam go omijać?
Faktycznie mruganie awaryjnymi dla jadących z naprzeciwka ma sens, bo wiadomo, że to ostrzega przed czymś. Ale jak np. widzę, że dojeżdżam do korka i ostatni z tego korka włącza awaryjne to ostrzega mnie to przed jednym - przede mną jedzie bałwan który nie wie po co mruga. Bo ja wtedy nie wiem, czy to jemu zepsuł się wóz i mam go omijać?
-
ASR1927 - Moderator
czemu? jak jest przelotówka, gdzie ludzie jadą 130~i zrobił się korek, to imho dobrze, że ostatni włączy awaryjne, żebyś przy 130 się nie wpakował mu w d*pę
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Ale wytłumaczcie mi po co? Przecież widzę że on stoi. Widzę sznur aut przed nim. Naprawdę niepotrzebny sygnał który wprowadza więcej zamętu jak pożytku
-
ASR1927 - Moderator
Po to, że to zwraca Twoją uwagę na niestandardową sytuację. Moje auto zresztą samo włącza awaryjne, jak naprawdę dynamicznie i ostro zahamuję...
Black Wind always follows
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
poza tym sÄ… ludzi i udziska.
jeden patrzy i widzi, drugi patrzy ale czy widzi i co widzi ....
jeden patrzy i widzi, drugi patrzy ale czy widzi i co widzi ....
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ale nie zawsze widać. Najprostszy przykład- ostatni samochód to Sprinter- zasłania praktycznie wszystko co jest przed nim, poza tym gdy już stoi niekoniecznie musi mieć nogę na heblu. Mrugnięcie awaryjnymi nikomu nie przeszkadza, a może uratować przed zrobieniem z tyłu garażu.
-
kravec - Administrator
No właśnie po części do tego zmierzam. Jak wylatuję zza zakrętu i jak nic nie widać zza Sprintera czy ciężarówki, a widzę że on stoi na awaryjnych, to co robię? Omijam go i... nieszczęście gotowe
-
ASR1927 - Moderator
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości