Klocki hamulcowe MAKLAND
• Strona 1 z 1
Klocki hamulcowe MAKLAND
Witam. Przymierzam się do wymiany wszystkich klocków hamulcowych. Moje moto to SUZUKI SV 650 2001r. Co sądzicie o firmie MAKLAND ? Mają oni w ofercie model MT-26. Teraz pytanie - to klocki za 30zł - Czy do czegoś się one nadają ?
Ogólnie to jeżdżę sportowo-turystycznie, nie stricte sportowo na torach czy coś, więc nie wymagam nie wiadomo czego, ale żeby z tych 130 spokojnie wyhamować Coś do 70 zł za komplet. Tutaj mam za 30, stąd moje pytanie
Jeżeli nie te, co byście polecili w cenie do 70zł na tarcze ? Pozdrawiam.
Ogólnie to jeżdżę sportowo-turystycznie, nie stricte sportowo na torach czy coś, więc nie wymagam nie wiadomo czego, ale żeby z tych 130 spokojnie wyhamować Coś do 70 zł za komplet. Tutaj mam za 30, stąd moje pytanie
Jeżeli nie te, co byście polecili w cenie do 70zł na tarcze ? Pozdrawiam.
- wujek2802
- Świeżak
daj spokój, masz dosyc szybkie moto, a chcesz wkłądać klocki które mogą nie zadziałać w krytycznej sytuacji ? od razu sobie odepnij jeden zacisk taniej wyjdzie
kup normalne klocki, normalnej znanej renomowanej firmy i jeździj bez obawy o życie... zwłaszcza jak w gre wchodza groszowe sprawy
kup normalne klocki, normalnej znanej renomowanej firmy i jeździj bez obawy o życie... zwłaszcza jak w gre wchodza groszowe sprawy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie kupuj żadnej organicznej chujni, kup sobie jakieś porządne sintermetalowe klocki, np. Vesrah, albo SBS, nikt nie karze Ci pakować 2x droższych Nissinów, czy Brembo, bo...w zasadzie i tak szczególnie zauważalnej różnicy między nimi nie ma, tym bardziej w użytku typowo cywilnym .
Ja nie rozumiem prawdę powiedziawszy, jak można żydzić, na jednym z najważniejszych elementów wpływających bezpośrednio na Twoje bezpieczeństwo...niestety, ale trzeba się liczyć z tym, że stać było na konia, teraz musi być stać na owies.
Ja nie rozumiem prawdę powiedziawszy, jak można żydzić, na jednym z najważniejszych elementów wpływających bezpośrednio na Twoje bezpieczeństwo...niestety, ale trzeba się liczyć z tym, że stać było na konia, teraz musi być stać na owies.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Spoko - dzięki za odpowiedzi, chciałem po prostu poznać waszą opinię na ich temat. Bo na innym forum o SV pisali, że Maklandy nawet dają rade i tam ludzie to zamawiali. Jednakże byli także przeciwnicy Maklandów, dlatego napisałem temat tutaj, co się okaże
Jeżeli nie Maklandy - to jakie klocki polecacie Widziałem także, że polecane są EBC HH. Oprócz tych, co jeszcze ?
EDIT: Mam okazję kupić w dość atrakcyjnej cenie SBS 704HS/705HS . Brać je ?
Jeżeli nie Maklandy - to jakie klocki polecacie Widziałem także, że polecane są EBC HH. Oprócz tych, co jeszcze ?
EDIT: Mam okazję kupić w dość atrakcyjnej cenie SBS 704HS/705HS . Brać je ?
- wujek2802
- Świeżak
bierz co chcesz, aby dac rozsądną kase, bo 30 zł za komplet klocków to samo w sobie moze byc juz dziwne
sbs, ebc, goldfreny, brembo, TRW.... to firmy z których mozna brać praktycznie w ciemno
sbs, ebc, goldfreny, brembo, TRW.... to firmy z których mozna brać praktycznie w ciemno
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum