Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Jak jeździć w korku: Ten apel...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Jak jeździć w korku: Ten apel...

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Jak jeździć w korku: Ten apel...

Postprzez Åšcigacz » 21/12/2016, 21:39

Dyskusja na temat: Jak jeździć w korku: Ten apel powinien pojawić się we wszystkich mediach
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Jak jeździć w korku: Ten apel powinien pojawić się we wszystkich mediach
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/12/2016, 21:39

Polecam każdemu kierowcy choć raz przejazd przez niemieckie miasto. Od jakiegoś czasu jeżdżę po nich i naprawdę jeździ się super. Mam na myśli płynność ruchu, szybkość wykonywania manewrów (zmiana pasa, skręty czy włączenie się do ruchu) to jest to czego nam kierowcom w kraju brakuje. Jak jedzie się 50 km/h w mieście to się tyle jedzie owszem wyprzedzają Cię inni ale mają może 60 km/h i co ważne zawsze lewym pasem, bo lewy pas jest szybszy. Większość kierowców którzy odwiedzili zachód to potwierdzą. Nie wiem jak inne kraje UE podzielcie się proszę wrażeniami. Szerokości :-) Krzysiek
P.S. żeby nie było-korki też są np. w Stuttgarcie.<br><hr>Krzysiek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/12/2016, 22:35

Tak , to są główne powody korków więc udostępniam, staram sie być "niewybuchowym" kierowcą ale kiedy widze w/w sytuacje musze sie mocno powstrzymywac<br><hr>torowiec
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/12/2016, 04:52

"Bo każdy, kto stał w tym korku chce nacieszyć swoje oczy widokiem miejsca zdarzenia, chce zobaczyć dlaczego stał w korku" ? Idiotyczne uogólnienie, i właśnie przez to godne wydawnictw typu "Fakt". "Zapala się żółte, którego nie widzą, zapala się zielone - tego też nie zauważają" ? Ile stracisz, autorze, przez takiego jednego gapia, który trafia się raz na tysiąc kierowców ? Sekundę ? Dwie ? I z tego powodu ma niby być korek ? Myślże, chłopie...
A jak przemyślisz to napisz dla równowagi tekst o motocyklistach, którzy przeciskając się "na chama" między samochodami zaczepiają o lusterka, powodują sytuacje niebezpieczne itd. Bo TO jest kretyństwo, przez które kierowcy samochodów na ogół nie chcą ułatwiać nam życia.
<br><hr>tomek_j
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/12/2016, 09:02

W kwestii płynności, to jest to chyba największy problem z korkach. Dziadki i inni ospali (zwłaszcza rano), co czekają aż auto przed nimi odjedzie na te 3-4 metry i dopiero ruszają żółwim tempem, by pod koniec dać mocno po hamulcach. A z drugiej strony są Ci, co muszą się wyrywać na pełnym gazie, by pod koniec ostro hamować.. to się tyczy nie tylko jazdy w korku, ale też często widzę dojeżdżając do świateł. Potem taki kozak-idiota dojeżdża do świateł, zatrzymuje się ostro, a po 5 sekundach zapala się zielone i trzeba ruszać. Ci za nim muszą teraz zamiast przyśpieszyć płynnie ze swojego "toczenia" się do świateł, muszą czekać albo jeszcze bardziej zwalniać, bo "miszczu" się musi rozpedzić w swoim wiejskim ulepie. To samo na skrzyżowaniach, mistrzowie prostej, a na zakrętach i przy skręcaniu dupa, i zwalniają do 10 km/h. Gdzie ta wiosna, żeby można było wsiąść na moto i mieć gdzieś takich idiotów w puszkach? <br><hr>autorek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/12/2016, 11:54

Komentatorzy napisał(a):"Bo każdy, kto stał w tym korku chce nacieszyć swoje oczy widokiem miejsca zdarzenia, chce zobaczyć dlaczego stał w korku" ? Idiotyczne uogólnienie, i właśnie przez to godne wydawnictw typu "Fakt". "Zapala się żółte, którego nie widzą, zapala się zielone - tego też nie zauważają" ? Ile stracisz, autorze, przez takiego jednego gapia, który trafia się raz na tysiąc kierowców ? Sekundę ? Dwie ? I z tego powodu ma niby być korek ? Myślże, chłopie...
A jak przemyślisz to napisz dla równowagi tekst o motocyklistach, którzy przeciskając się "na chama" między samochodami zaczepiają o lusterka, powodują sytuacje niebezpieczne itd. Bo TO jest kretyństwo, przez które kierowcy samochodów na ogół nie chcą ułatwiać nam życia.
<br><hr>tomek_j<br>
Zgadzam się, że błędy są po dwóch stronach (samochody i motocykle), ale jednak tych "kretynów" na dwóch kółkach jest stosunkowo mało, a tych opieszałych w samochodach bardzo dużo. To moje własne obserwacje z Bydgoszczy. Na temat Warszawy mogę powiedzieć, że jest dużo lepiej (płynna jazda, szybka reakcja wszystkich kierowców na zielone itd.)<br><hr>Kuba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/12/2016, 12:09

Odkąd do pracy poruszam się głównie rowerem indiana to korki przestały mi przeszkadzać. Żeby nie było... wcześniej jedziłem autem, ale zajmuje mi to więcej czasu. O taką oszczędność właśnie mi chodzi.<br><hr>species
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/12/2016, 12:48

Komentatorzy napisał(a):Odkąd do pracy poruszam się głównie rowerem indiana to korki przestały mi przeszkadzać. Żeby nie było... wcześniej jedziłem autem, ale zajmuje mi to więcej czasu. O taką oszczędność właśnie mi chodzi.<br><hr>species<br>
I o brak stresu -na ścieżkach rowerowych raczej nie dochodzi do bijatyk.<br><hr>.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/12/2016, 19:57

Podpisuję się pod tym co autor chce przekazać, zwłaszcza to gapiostwo na czyjeś nieszczęście...
Dodajmy do tego "mistrzów lewego pasa" i "śpiące królewny" na środkowym pasie... przecież prawy pas (jadąc szosą z trzema pasami w jednym kierunku) w świetle polskiego prawa drogowego, jest tym nakazanym, jeśli nikt po nim nie jedzie wolniej od nas!
Pozdrawiam kierowców obwodnic Warszawy:)
Szkoda, że jazda lewym (przy wolnym prawym) nie jest "nagradzana", jak w przypadku np. złego parkowania. Wtedy by się społeczeństwo nauczyło. Jak nie marchewką to kijem...

<br><hr>Voytek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/12/2016, 01:07

Piszecie o staniu w korkach a jednocześnie wcześniej pojawia się info o nowości w skuterach - która zdecydowanie przyczyni się do takich sytuacji ;)

<a href="http://www.scigacz.pl/Unikalny,system,NOODOE,w,skuterach,Kymco,29985.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Unikalny,system,NOODOE,w,skuterach,Kymco,29985.html</a><br><hr>matik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê