Jaki motocykl na weekendowe przejazdzki do 12000 zl
• Strona 1 z 1
Jaki motocykl na weekendowe przejazdzki do 12000 zl
Witam,
szukam pierwszego swojego większego motocykla na weekendowe wycieczki za miasto. Postaram się opisać czego szukam odpowiadając na pytania z przyklejonego tematu.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
: niewielkie, do tej pory ujezdzalem stara poczciwą mz 250 i na kursie 20h na yamaszce 600. Chociaż przyznam szczerze ze te 78km z yamahy jakos mnie nie powalalo (tyle ze 5000 obrotow nie przekraczalem )
- Wiek, waga, wzrost,
: 30 lat, 81kg, 186 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
: przede wszystkim weekendowe, jednodniowe, asfaltowe wycieczki w ładną słoneczną pogodę do max 200km
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
: jak czas i pogoda pozwoli max 5000km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
: ciuchy juz mam, na sam motocykl mam 12000zl chociaz wolalbym kupic cos blizej 10000 a reszte wlozyc w serwis.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
: spokojnie 1500 - 2000zl chyba ze wczesniej auto zacznie sie psoc
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
: nakedy, turystyki
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
: yamaha fz6 fazer, honda cd600f, i suzuki gsr 600
Te najbardziej mi się podobają chociaż nie ograniczam się wyłącznie do nich. Chciałbym żeby motocykl był od 2006 roku i super by było gdyby posiadał abs, chociaż zdaje sobie sprawę że w tych pieniądzach będzie ciężko.
szukam pierwszego swojego większego motocykla na weekendowe wycieczki za miasto. Postaram się opisać czego szukam odpowiadając na pytania z przyklejonego tematu.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
: niewielkie, do tej pory ujezdzalem stara poczciwą mz 250 i na kursie 20h na yamaszce 600. Chociaż przyznam szczerze ze te 78km z yamahy jakos mnie nie powalalo (tyle ze 5000 obrotow nie przekraczalem )
- Wiek, waga, wzrost,
: 30 lat, 81kg, 186 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
: przede wszystkim weekendowe, jednodniowe, asfaltowe wycieczki w ładną słoneczną pogodę do max 200km
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
: jak czas i pogoda pozwoli max 5000km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
: ciuchy juz mam, na sam motocykl mam 12000zl chociaz wolalbym kupic cos blizej 10000 a reszte wlozyc w serwis.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
: spokojnie 1500 - 2000zl chyba ze wczesniej auto zacznie sie psoc
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
: nakedy, turystyki
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
: yamaha fz6 fazer, honda cd600f, i suzuki gsr 600
Te najbardziej mi się podobają chociaż nie ograniczam się wyłącznie do nich. Chciałbym żeby motocykl był od 2006 roku i super by było gdyby posiadał abs, chociaż zdaje sobie sprawę że w tych pieniądzach będzie ciężko.
- Dangerus
- Świeżak
Honda cb 600f najlepsza moim zdaniem. Łagodna, bezawaryjna, na trasę dobra, między samochodami też. Fazer i gsr są bardziej agresywne, przez to pierwsze tygodnie na pierwszym moto bywałyby stresujące, a to nie o to chodzi.
Chociaż moim zdaniem na trasę dużo lepiej nadają się motocykle z owiewkami jak np. cbf 600s, bandit 600s sv650, bo wieje trochę i bez owiewek na takiej autostradzie trudno jechać ze stałą prędkością przepisowo nie mówiąc już o szybszej jeździe czasami, bo kto nie lubi odkręcić od czasu do czasu?
Chociaż moim zdaniem na trasę dużo lepiej nadają się motocykle z owiewkami jak np. cbf 600s, bandit 600s sv650, bo wieje trochę i bez owiewek na takiej autostradzie trudno jechać ze stałą prędkością przepisowo nie mówiąc już o szybszej jeździe czasami, bo kto nie lubi odkręcić od czasu do czasu?
- Fliper
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A