CBR 600 F2 pc25-Spadek mocy
• Strona 1 z 1
CBR 600 F2 pc25-Spadek mocy
Witam, jestem nowy na forum więc może być coś nie tak w mojej pierwszej wypowiedzi za co z góry przepraszam.
Mianowicie mam problem z HondÄ… CBR 600 F2 silnik PC 25
Moto chodził jak marzenie do pewnego dnia kiedy to zaczął dziwnie chodzić tzn. Spadek mocy a dokładnie jakby momentu, wkręca się po całej skali ale jest jakby za bardzo ułożony nie ma tego zrywu po odkręceniu manetki, nie zaczyna wyrywać do przodu a po prostu oddaje moc bardzo spokojnie. zauważyłem też że chodzi jakoś ciszej jak bym przytkał troszke tłumik ale jest przelot który siedzi w nim kilka sezonów. Wydaje mi się również że na jałowym nie reaguje na manetke tak jak powinien.
Dodam że po ostatnim postoju (3 dni) przy odpalaniu na ssaniu strzelił z tłumika.
Filtr powietrza nowy.
Moto nie szarpie, nie dostaje mocy cały czas jest jakby ospałe.
Proszę o pomoc, i ewentualne uwagi i wskazówki gdzie szukać problemu.
Na pytanie chętnie odpowiem.
Mianowicie mam problem z HondÄ… CBR 600 F2 silnik PC 25
Moto chodził jak marzenie do pewnego dnia kiedy to zaczął dziwnie chodzić tzn. Spadek mocy a dokładnie jakby momentu, wkręca się po całej skali ale jest jakby za bardzo ułożony nie ma tego zrywu po odkręceniu manetki, nie zaczyna wyrywać do przodu a po prostu oddaje moc bardzo spokojnie. zauważyłem też że chodzi jakoś ciszej jak bym przytkał troszke tłumik ale jest przelot który siedzi w nim kilka sezonów. Wydaje mi się również że na jałowym nie reaguje na manetke tak jak powinien.
Dodam że po ostatnim postoju (3 dni) przy odpalaniu na ssaniu strzelił z tłumika.
Filtr powietrza nowy.
Moto nie szarpie, nie dostaje mocy cały czas jest jakby ospałe.
Proszę o pomoc, i ewentualne uwagi i wskazówki gdzie szukać problemu.
Na pytanie chętnie odpowiem.
- ZerO1992
- Świeżak
nie slizga sie moze sprzęgło ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
sprzęgło jest ok. zastanawiam się nad przeskoczonym rozrządem bo czasami ciężko pali na ciepłym bez ssania jak chwile postoi, ale znów raczej zawsze miał by wtedy problemy z paleniem i równomierną pracą. Napinacz rozrządu jest manualny.
Po prostu zgłupiałem.
Gdzie szukać problemu ?
Zapłon, paliwo , rozrząd a może silnik ?
Po prostu zgłupiałem.
Gdzie szukać problemu ?
Zapłon, paliwo , rozrząd a może silnik ?
- ZerO1992
- Świeżak
wszystko moze dac taki problem, trzeba po kolei go rozwiązywać.
jakby przeskoczył rozrząd to byś na pewno słyszał, i nie było by że czasem źle odpala, tylko tragicznie by odpalał za kazdym razem.
zrób mu podstawowy serwis, gaźniki - pełen przegląd, czyszczenie, synchro, regulacja.... wymiana swiec. itd
jakby przeskoczył rozrząd to byś na pewno słyszał, i nie było by że czasem źle odpala, tylko tragicznie by odpalał za kazdym razem.
zrób mu podstawowy serwis, gaźniki - pełen przegląd, czyszczenie, synchro, regulacja.... wymiana swiec. itd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
pewnie tak zrobie, bo nic innego mi też do głowy nie przychodzi, liczyłem tylko ze ktos może sie spotkał z czyms podobnym. i poprowadzi troche na skróty do rozwiazania problemu.
Mam jeszcze pytanie do ludzi znajÄ…cych ten model silnika.
Jak jest rozwiazany zapłon, co odpowiada za jego poprawne działanie i wyprzedzenie o ile takowe istnieje, oraz czy ten silnik posiada jakiekolwiek czujniki typu czujnik polozenia walu itp lub jakis moduł.
Mam jeszcze pytanie do ludzi znajÄ…cych ten model silnika.
Jak jest rozwiazany zapłon, co odpowiada za jego poprawne działanie i wyprzedzenie o ile takowe istnieje, oraz czy ten silnik posiada jakiekolwiek czujniki typu czujnik polozenia walu itp lub jakis moduł.
- ZerO1992
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości