Zobacz wątek - Mały Test Budżetowego GoPro HERO
NAS Analytics TAG

Mały Test Budżetowego GoPro HERO

O wszystkim
_________

Mały Test Budżetowego GoPro HERO

Postprzez Lanori » 7/7/2016, 00:03

GoPro HERO 2014/entry level jak zwał tak zwał. Szukając tej kamerki nie trafiłem na zbyt pokaźną ilość filmów na yt z jej użyciem, ale kupiłem i jestem bardzo zadowolony, jakby ktoś się zastanawiał to pomyślałem, że wrzucę tutaj taką kompilacje jak sprawuje się w różnych zadaniach, jeżeli komuś ma to pomóc. Kamera nie jest droga, ja polecam :D

https://www.youtube.com/watch?v=0mhUOn1phh4
Lanori
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 7/7/2016, 06:35

Szkoda, że wrzuciłeś muzykę zamiast głosu z kamery, bo to jest też dość istotna sprawa, zwłaszcza jeśli chcesz nazywać coś takiego 'testem'. Moja Xiaomi YI ma np problem z przesterowanym dźwiękiem przy wyższych prędkościach na moto. Inna sprawa to trochę kiepskie ujęcie przy jeździe na moto, ciężko wyciągnąć z niego jakieś wnioski na temat tego jak się kamerka sprawuje w dynamicznych warunkach.
SlowMotion
Świeżak

Postprzez Lanori » 7/7/2016, 09:28

SlowMotion napisał(a):Szkoda, że wrzuciłeś muzykę zamiast głosu z kamery, bo to jest też dość istotna sprawa, zwłaszcza jeśli chcesz nazywać coś takiego 'testem'. Moja Xiaomi YI ma np problem z przesterowanym dźwiękiem przy wyższych prędkościach na moto. Inna sprawa to trochę kiepskie ujęcie przy jeździe na moto, ciężko wyciągnąć z niego jakieś wnioski na temat tego jak się kamerka sprawuje w dynamicznych warunkach.

Nie miałem innej możliwości zamontowania jak np na kasku, muszę dokupić złączkę (robie to dzisiaj) to było dosłownie pierwsze 15-20 minut z kamerką, jak kupie złączkę to wrzuce sam klip z jazdy też mnie to zastanawia po prostu nie zdążyłem jeszcze tego sprawdzić :D Również stałem przed wyborem Xiaomi, wiec jak zaczepie kamerke na garnek to wrzucę czysty klip.
Lanori
Świeżak

Postprzez traveler » 7/7/2016, 11:45

Nie musisz kupować złączki (chyba że nie masz jakieś płaskiej w zestawie), wystarczy mocny klej. Mogę podesłać na pw jaki zastosowałem.

EDIT:
Do porównania masz filmik z Xiaomi Yi, 1080p60, mocowanie na kasku.

Tak, szumi, jakość nie najlepsza. Utrata jakości podczas renderowania filmiku w programie do obróbki (niewielka strata), znacznie większa strata po wgraniu na YT (subiektywnie łącznie ok. 15-20%)

klik (otwórz link)
FZ6N '09 98HP

brak podpisu.
traveler
Świeżak

Postprzez cioracz » 8/7/2016, 07:24

Ja tam przez jakiś czas używałem pożyczonego Hero, z dźwiękiem nie ma problemy wystarczy klapkę wymienic na tą z otworem i dźwięk będzie gitesik ;)
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez Lanori » 8/7/2016, 14:00

traveler napisał(a):Nie musisz kupować złączki (chyba że nie masz jakieś płaskiej w zestawie), wystarczy mocny klej. Mogę podesłać na pw jaki zastosowałem.

EDIT:
Do porównania masz filmik z Xiaomi Yi, 1080p60, mocowanie na kasku.

Tak, szumi, jakość nie najlepsza. Utrata jakości podczas renderowania filmiku w programie do obróbki (niewielka strata), znacznie większa strata po wgraniu na YT (subiektywnie łącznie ok. 15-20%)

klik (otwórz link)
Lanori
Świeżak

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê