GS 500 spalanie oleju
• Strona 1 z 1
GS 500 spalanie oleju
witam
Mam problem z moim Gsem moto spala olej o czym świadczy niebieski dym po odkręceniu manetki, spala dosc sporo tego oleju.Co moze byc przyczyna tak dużego spalania oleju? zalewam 10w40 moto ma przejechane na liczniku 44kkm i pochodzi z 91 roku dodatkowo dawny właściciel robil go pod stunt i ma odwrócony smok.Czy gęstszy olej coś poradzi?
Mam problem z moim Gsem moto spala olej o czym świadczy niebieski dym po odkręceniu manetki, spala dosc sporo tego oleju.Co moze byc przyczyna tak dużego spalania oleju? zalewam 10w40 moto ma przejechane na liczniku 44kkm i pochodzi z 91 roku dodatkowo dawny właściciel robil go pod stunt i ma odwrócony smok.Czy gęstszy olej coś poradzi?
- suszu
- Świeżak
Pierścienie puszczają albo uszczelniacze zaworowe, ja był w stuncie a nie używasz go już tak to powrócił bym do fabrycznych ustawień ze smokiem i możliwe że ma przegrodę w silniku. Gęściejszy olej nic tu nie da.
No place, no race - Mick Doohan
-
MisieqMP - Świeżak
Czyli jednym słowem kupiłeś stuntpsa z dymiącym silnikiem... O takie rzeczy pyta się przed zakupem, a co do tematu próba olejowa wyjaśni sprawę.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości