Zobacz wÄ…tek - Jeansy motocyklowe
NAS Analytics TAG

Jeansy motocyklowe

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Jeansy motocyklowe

Postprzez Parker » 23/3/2016, 19:27

Cześć,

Chciałbym zmienić swoje jeansy motocyklowe i rozglądam się trochę, ale niewiele jest modeli, które spełniają moje wymagania (w zasadzie tylko ten http://mottowear.pl/shop/gallante )
Chodzi mi o to, żeby jeansy nie były luźne, czy nogawki nie były rozszerzane (nie chcę regulacji przy nogawce, one po prostu mają być dość ciasne). Druga sprawa to nie chciałbym żadnych dodatkowych kieszeni, tylko 4 podstawowe jak w każdych jeansach. Nie chciałbym też widocznych obszyć/szwów, żeby w miarę dało się w nich wytrzymać na uczelni ze 2/4h nie zdejmując ich. No i ostatnia sprawa to najlepiej żeby nie były jasnoniebieskie tylko ciemne/szare.
Tak, wiem, że mam straszne wymagania, ale mniej więcej macie wizje jakie spodnie mi się podobają (chodzi o to aby jak najbardziej przypominały zwykłe jeansy).
Te spodnie, co podałem mają też trochę zaporową cenę jak na brak protektorów w biodrach (pewnie musiałbym je dokupić, a to dodatkowa stówka). Fajnie gdyby udało się znaleźć coś do 300zł, ale z racji tego, że jestem wymagający to mogę zapłacić więcej.

Znacie jakieś firmy, które robią takie jak ten model mottowear? Z góry dzięki i LwG.

PS: właśnie dzisiaj otworzyłem sezon, wiem, że pewnie większość z Was zrobiła to z miesiąc temu, ale ja dzisiaj poczułem wiatr w żagle stąd ta chęć dokupienia paru rzeczy na sezon :D
Parker
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 23/3/2016, 20:33

Bardzo fajne są jeansy Spidi z linii J&K - spełniają twoje wymogi, niestety kosztują, ale co jakiś czas można wyrwać na promocjach.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez Ruda_MaÅ‚pa » 24/3/2016, 08:17

Zobacz sobie na spodnie marki Freestar. Są porządnie wykonane i mają ciekawe wzornictwo. Może te by Ci spasowały: http://freestar-moto.com/pl/spodnie-mot ... e-racer-I/ Producent dodatkowo daje gwarancję szorty - jeśli się przetrą, dostajesz nowe spodnie. Parę znajomych osób jeździ w jeansach tej marki i bardzo sobie je chwali.
Ruda_Małpa
Świeżak

Postprzez Parker » 24/3/2016, 10:08

Te Spidi tak średnio mi się podobają, za to te Freestar są całkiem spoko. Ma je mój kolega i o nich zapomniałem :)
Znalazłem jeszcze bardzo fajny (tak mi się wydaje) model od Shimy: http://shima.pl/pl/produkty/gravel-raw-black
Tylko tutaj ochraniacze na biodra to pewnie +40zł.
Biorę na razie pod uwagę po jednym modelu od mottowear, Freestar i Shimy. Macie coś jeszcze do tej puli? Jakoś za tydzień przejadę się pewnie po sklepach i przymierzę na sobie. Poza tym to chyba zwykle da radę urwać jakiś mały rabat w sklepie? :)
Parker
Świeżak

Postprzez RSSSS » 25/3/2016, 11:58

Mam Mottowear Gallante i to sÄ… najbardziej cywilne jeansy w ofercie tej firmy, bierz je spokojnie!
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez Parker » 26/3/2016, 18:49

Mierzyłem je wczoraj i naprawdę spoko było. Normalne jeansy noszę W34, tak samo było z mottowear gallante. Nie wiem dlaczego Shime założyłem dopiero W38... Przez to były już trochę szerokie nogawki i dużo lepiej się czułem w tych gallantach. Przeraża mnie trochę cena - 500zł. Ma ktoś może jakiś namiar na te spodnie w dobrej cenie?
Parker
Świeżak

Postprzez LukHor » 17/4/2016, 07:24

Sprawdż http://www.hoodjeans.co.uk . Mają na prawdę solidne gacie i darmową wysyłkę do PL
LukHor
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê