Wymiana napędu
• Strona 1 z 1
Wymiana napędu
Witam tydzień temu wymieniłem cały napęd w moim Ktm sx-f 250
- Zębatka tył- SUPERSPROX STEALTH
- Łańcuch - DID VX2
- przód zębatka - JT
Mam pytanie co się najszybciej zużyję się z tego kompletu ? I na jaki czas starczy taki zestaw ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
- Zębatka tył- SUPERSPROX STEALTH
- Łańcuch - DID VX2
- przód zębatka - JT
Mam pytanie co się najszybciej zużyję się z tego kompletu ? I na jaki czas starczy taki zestaw ?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
- hubert9528
- Świeżak
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
Odnośnie D.I.Da to w moim przypadku był średni (inny sprzęt), wyciągał się jak guma w gaciach a może to tylko ja na taki trafiłem... A co do napędu JT to kurde z pięć tysi zrobiłem i wyglądały jak nowe przy sprzedaży. Jak kolega napisał przednia zębatka przekazuje napęd i ma mniejszą powierzchnię styku z łańcuchem (kilkanaście zębów z przodu vs kilkadziesiąt z tyłu) i stąd szybsze zużycie.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
przód zawsze leci najszybciej, ja kilka przednich zuzywam do łancucha i tylnej zebatki. też im wieksza zebatka tym duzo wieksza wytrzymałosc i łancucha i samej zebatki. łancucha bo nie musi aż tak mocno pracowac, no a zębatka to wiadomo - kazdy ząb wiecej pracuje a im mniej zebów tym kazdy ma coraz wiecej cykli pracy
mi vx2 super wytrzymywał nic sie nie rozciąga. teraz tez mam w 300cie chyba vx2 albo porównywalny RK x-ringowy i w zasadzie z 30 godzin zrobiłem i ani razu nie naciągałem - teraz zrobie drobną korekte ale nie ma tragedii
mi vx2 super wytrzymywał nic sie nie rozciąga. teraz tez mam w 300cie chyba vx2 albo porównywalny RK x-ringowy i w zasadzie z 30 godzin zrobiłem i ani razu nie naciągałem - teraz zrobie drobną korekte ale nie ma tragedii
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Czyli przy mojej amatorskiej jeździe 3-4 razy w miesiącu to powinien na trochę starczyć
A co do zębatki to przód -13 a tył- 50 zębów
A co do zębatki to przód -13 a tył- 50 zębów
- hubert9528
- Świeżak
czy jeździsz 3-4 X w miesiacu czy codziennie na troche starczy a nawet na tyle samo
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1