Jaki polecicie motocykl na A2?
• Strona 1 z 1
Jaki polecicie motocykl na A2?
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
50ccm to nie liczÄ™. CBR125R - 1,5 sezonu (ok. 17000-18000k) YZF125 - 1 sezon (ok. 7000)
- Wiek, waga, wzrost,
18, 73, 172 ( z tym wzrostem +/- bo w sumie dawno się nie mierzyłem ale wolę ustawić mniej wiadomo )
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
jazda na co dzień do szkoły + popołudniowe latanko (nie codziennie oczywiście) do tego weekendy
95% asfalt 5% szosa, i chciałbym na tor polecieć, ale raz, może dwa razy w sezonie.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Jak najwięcej, ale możecie mi wierzyć że kocham latać, i jeździe praktycznie cały czas gdzie tylko się da.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Kombinezon, buty, rękawice, i dobry kask. Już posiadam, bezpieczeństwo
Max. na moto chce przeznaczyć 8-10k zł
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
sportowe, nakedy.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Wszystkie sportowe 600-tki z charakterem odpadają, bo produkcja przez ostatnie 15 lat przekraczała 110km.
Tak więc na tą chwile myślałem nad:
Suzuki GSF650 N Bandit
Honda Hornet 600
Suzuki SV650
Co polecacie koledzy/koleżanki?
Pozdrawiam
50ccm to nie liczÄ™. CBR125R - 1,5 sezonu (ok. 17000-18000k) YZF125 - 1 sezon (ok. 7000)
- Wiek, waga, wzrost,
18, 73, 172 ( z tym wzrostem +/- bo w sumie dawno się nie mierzyłem ale wolę ustawić mniej wiadomo )
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
jazda na co dzień do szkoły + popołudniowe latanko (nie codziennie oczywiście) do tego weekendy
95% asfalt 5% szosa, i chciałbym na tor polecieć, ale raz, może dwa razy w sezonie.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Jak najwięcej, ale możecie mi wierzyć że kocham latać, i jeździe praktycznie cały czas gdzie tylko się da.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Kombinezon, buty, rękawice, i dobry kask. Już posiadam, bezpieczeństwo
Max. na moto chce przeznaczyć 8-10k zł
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
sportowe, nakedy.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Wszystkie sportowe 600-tki z charakterem odpadają, bo produkcja przez ostatnie 15 lat przekraczała 110km.
Tak więc na tą chwile myślałem nad:
Suzuki GSF650 N Bandit
Honda Hornet 600
Suzuki SV650
Co polecacie koledzy/koleżanki?
Pozdrawiam
|Żeby jak najmniej moich braci przykrywali kocem. Oni dzięki tej pasji kochają życie - proszę to doceń"
- Na drodze niczym Ninja
- Świeżak
od razu hornet... tylko pierwszy model 1998-99 mający 94KM można zablokować, pozostałe są już za mocne...
SV650S lub Kawasaki ER-6F jak znajdziesz. do zablokowania oczywiście.
zawsze możesz poszukać Suzuki GS500.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):od razu hornet... tylko pierwszy model 1998-99 mający 94KM można zablokować, pozostałe są już za mocne...
Ale co odrazu Hornet, to źle że inwestuje w przyszłość?
Myślałem nad GS'em ale nie podobają mi się wyglądają jak współczesne chińczyki
|Żeby jak najmniej moich braci przykrywali kocem. Oni dzięki tej pasji kochają życie - proszę to doceń"
- Na drodze niczym Ninja
- Świeżak
Nie kolego. To współczesne chińczyki wyglądają jak Gs'y
To że jako osoba bez większego doświadczenia (czyt. świeżak) Hornet lubi sponiewierać. Też proponuję Er-6F/N. Chyba że wiesz czego chcesz i wolisz Vkę od Rki to weź Sv.
To że jako osoba bez większego doświadczenia (czyt. świeżak) Hornet lubi sponiewierać. Też proponuję Er-6F/N. Chyba że wiesz czego chcesz i wolisz Vkę od Rki to weź Sv.
-
Tristello - Świeżak
Suzuki GSX650F łapie się pod A2 bo najbardziej pasowałby mi ten motocykl?
- Na drodze niczym Ninja
- Świeżak
Honda Hornet 600 - wybij sobie z głowy to jest pod A
GSX650F - nada sie po zablokowaniu, ale jest cieżki jak skur*. Jeśli wczesniej jeździłeś 125 to bedziesz miał spory problem żeby nie połamać owiewek.
proponuje gs500, masz idealny wzrost do tego moto. Jest pancerny i stosunkowo tani w utrzymaniu.
Inne:
CB 500
ER6 - trzeba blokować
SV 650 (tutaj polecam osobom z olejem w głowie) - trzeba blokować
XJ 600 - trzeba blokować
GSX650F
GSX650F - nada sie po zablokowaniu, ale jest cieżki jak skur*. Jeśli wczesniej jeździłeś 125 to bedziesz miał spory problem żeby nie połamać owiewek.
proponuje gs500, masz idealny wzrost do tego moto. Jest pancerny i stosunkowo tani w utrzymaniu.
Inne:
CB 500
ER6 - trzeba blokować
SV 650 (tutaj polecam osobom z olejem w głowie) - trzeba blokować
XJ 600 - trzeba blokować
GSX650F
- Kacan
- Świeżak
Okej, wielkie dzięki panowie.
Motocykl już kupiłem
Suzuki GSF650 N Bandit - 2007.
Zarejestrowany na A2 :3
Pozdro, widzimy siÄ™ na trasie!
Motocykl już kupiłem
Suzuki GSF650 N Bandit - 2007.
Zarejestrowany na A2 :3
Pozdro, widzimy siÄ™ na trasie!
- Na drodze niczym Ninja
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle na kategorie A2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości