Termoplastik vs. wlokno szklane vs. karbon-kevlar
• Strona 1 z 1
Termoplastik vs. wlokno szklane vs. karbon-kevlar
Czy slyszeliscie jakiekolwiek opinie o materialach ,takich jak w temacie, z ktorych sa robione kaski??? Nie chodzi mi o marki ani modele tylko o wlasciwosci tych materialow-wytrzymalosc przy uderzeniu, "starzenie sie" i inne. Termoplastik jest najbardziej popularny i najtanszy jednak slyszalem ze z czasem kruszeje i po kilku latach nie pochlania tak energi uderzenia. Za to karbon-kevlar jest ponoc niesmiertelny.
-
krydka - Świeżak
kevlarowo/karbonowe najmocniejsze i najdroższe.. Wystarczy zasugerować sie cena i odrazu widać co z jakiego materiału kaski sa najsolidniejsze.
A co do tego 'starzenia sie' kasku to nie wydaje mi sie zeby 3-5 lat miało jakis wpływ na to...
A co do tego 'starzenia sie' kasku to nie wydaje mi sie zeby 3-5 lat miało jakis wpływ na to...
- pk.
- Świeżak
Bo wlasnie planuje zakup kasku dla mnie i moje polowki-najchetniej bym kupil Shoei lub Arai i nie martwil sie materialem bo napewno sa zbudowane solidnie, ale niestety nie stac mnie na to.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości