Yamaha R3 ograniczenie mocy
• Strona 1 z 1
Yamaha R3 ograniczenie mocy
Witam. Mam pytanie dotyczące yamahy R3. Posiadam prawo jazdy A1 i na początku chciałem kupić sobie yahahe r125, ale za 2 lata, zrobię prawo jazdy A2, a wiadomo polak bogaty nie jest i nie kupuje motocykla co 2 lata . Ale przejdźmy do rzeczy, czy dało by się ograniczyć moc wspomnianej R3, żeby dało się nią legalnie jeździć na prawo jazdy A1, a później ściągnąć blokadę (oczywiście po zdaniu na A2)?
- speedy505
- Świeżak
No taka możliwość też jest, ale właśnie z tym nic nie zepsuj jest problem; nie mówię że jestem złym rider-em, ale każdemu może to się zdarzyć, a wtedy wartość moto spada o ok. 40%, a jak bym kupił już R3 to bym się czuł swobodniej bo nawet jak by był szlif to nie muszę się martwić że nie sprzedam za dużo i nie starczy na nowe moto. Na pewno bym kupił od razu 125 gdyby nie fakt że wiele 600 da się przerobić, żeby się dało jeździć na A2, a ja chce wiedzieć czy tak samo da się zrobić z 300 na A1
- speedy505
- Świeżak
ja pierdziele, Ty naprawde zadajesz takie durne pytanie? zajrzyj sobie do ustawy o kierujacych pojazdami i sprawdz jakimi pojazdami mozna powozic na A1 i A2 - na A1 masz OGRANICZENIE MOCY DO 15 KM I POJEMNOSCI do 125 ccm, na A2 OGRANICZENIE MOCY i stosunku mocy do masy
chcac robic A1 nawet nie wiesz jakimi motocyklami mozna powozic na A1 .......
chcac robic A1 nawet nie wiesz jakimi motocyklami mozna powozic na A1 .......
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Chyba mu chodzi o zdławienie motocyklu żeby nie kupować dwóch motorów tylko po zdaniu A2 odblokowuje sobie pełną moc na jedenym . Czytałem gdzieś o tym że można niby jakoś ograniczyć ale ekspertem nie jestem więc nie będę się wypowiadała.
- Kacper.O
- Świeżak
przeczytaj to co napisalem zanim blysniesz - NIE MOZNA ZABLOKOWAC NIC POWYZEJ 125ccm na A1 - ustawodawca okreslil wyraznie - do 125 ccm pojemnosci, 11 kW oraz stosunku mocy do masy nie wiekszym niz 0,1 kW/kg
jeszcze jakies watpliwosci co do R3 na A1?
jeszcze jakies watpliwosci co do R3 na A1?
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B