Jakie enduro/cross kupić do 2k
• Strona 1 z 1
Jakie enduro/cross kupić do 2k
Witam jakie enduro/cross kupić do 2k? mam 14lat i chcę kupić sobie coś mocniejszego obecnie mam hondę Mtx 80 i zdcydowanie mi brakuje mocy szukam raczej enduro coś z dobrym v max i żeby dawał radę w terenie (o to się raczej nie martwię bo Honda sprawowala się świetnie mimo swej pojemnośći, i z fajnym zawieszeniem. Upatrzyłem sobie już kilka co będzie najlepszym wyborem i co innego możecie mi polecić? Mz 150,250 (jeździłem już nimi i są nawet fajne ale wolę zostać bardziej oryginalnego ponieważ mz ma prawie każdy mój kolega i zawieszenie nie takie)po kapitalnym remoncie,gilera rx125 arizona po remoncie poleca ktoś? nie brakuje mocy? yamaha(niewiem jaka, chyba dt)175 w dobrym stanie po remoncie pisze że ma 40km dam sobie z nią radę? jej zdjęcie : http://img08.staticclassifieds.com/imag ... y-sacz.jpg (wiem że wygląda bardzo źle , choć jak dla mnie jest nawet ok ale ja nigdy nie patrzę na wygląd tylko silnik bo plastiki itp. to groszowe sprawy)oceńcie jaki to model.
- Liverpool115
- Świeżak
haha 40 koni w DT 175 - ja słyszałem że ma 80
generalnie za 2 tysiace to ciezki temat, jedyne co bym polecił to stara honda mtx 125, albo yamaha dt 125, obie wersje na chłodzonych cieczą silnikach, nie pchał bym sie w inne pojazdy - powód prosty to najpopularniejsze sprzety i jest w miare dobry dostep do czesci uzywanych czy zamiennych. do innych moze byc spory problem zwłaszcza z czyms nietypowym.
generalnie za 2 tysiace to ciezki temat, jedyne co bym polecił to stara honda mtx 125, albo yamaha dt 125, obie wersje na chłodzonych cieczą silnikach, nie pchał bym sie w inne pojazdy - powód prosty to najpopularniejsze sprzety i jest w miare dobry dostep do czesci uzywanych czy zamiennych. do innych moze byc spory problem zwłaszcza z czyms nietypowym.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A tak na serio to ile ma koni ta yamaha dt 175? (zła, słaba jest? bo własciel raczej nie wziął tych km z kosmosu rozumiem że ktoś doda kilka koni w opisie ale nie np 20)czy dt/mtx 125 będą mocniejsze od np. mz 150 jak niewiele to wolę kupić mz 150 lub 250 w crossowej ramię bo większa dostępność części, na takich silnikach to ja się znam , szpan na dzielni noi ogólnie niższe koszta.
- Liverpool115
- Świeżak
Ją również miałem MZ 150 ,trochę później miałem kmx i CRM 125 wiadomo mocniejsze są ale maja też inną charakterystykę.Aczkolwiek klasyk to klasyk co do mocy tej dt obstawał bym max 20 ale zobacz dla pewności na danych tech
Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
A co myślicie o silniku od mz w ramie firmowego crossa? Ta yamaha ma 15koni, widać że chłopak ze wsi .1k za mz 150 po remoncie(tłok,wał,cylinder,lożyska)i inne drobnostki to dobra cena? A ta gilera rx125 arizona słaba? suzuki rm 125 fajne jest? i ile ma koni bo jedni piszą 20 a inni 40
- Liverpool115
- Świeżak
po 1 moc to nie wszystko, wiec nawet jak ci powiem ile ma mocy, to nic to nie zmieni w twoim zyciu. - uwierz mi
po 2 to stary zabytek odpusc z miejsca
silniki od mz w ramie crossa to wieśniactwo i patenciarstwo - jak chcesz kombinuj, ja bym w zyciu czyms takim nie chciał jeździc jakby mnie było stac na w miare jeżdzącego kompletnego japonca.
rx 125 czy jest słaba czy mocna to kwestia subiektywna, wiec pytanie czy słaba jest bez sensu, dla ciebie moze byc nawet za mocna.....
rm 125 w tej kasie to zabytek i trup- odpusc wszelkie crossówki.
po 2 to stary zabytek odpusc z miejsca
silniki od mz w ramie crossa to wieśniactwo i patenciarstwo - jak chcesz kombinuj, ja bym w zyciu czyms takim nie chciał jeździc jakby mnie było stac na w miare jeżdzącego kompletnego japonca.
rx 125 czy jest słaba czy mocna to kwestia subiektywna, wiec pytanie czy słaba jest bez sensu, dla ciebie moze byc nawet za mocna.....
rm 125 w tej kasie to zabytek i trup- odpusc wszelkie crossówki.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- Liverpool115
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości