Co ubrać pod kombinezon?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
dlaczego głupie?
Ja piorę po każdej jeździe. Nawet kominiarkę. Lubie zapach świeżości
Delikatny płyn + woda 40st.
Ale dodam, że latam w ciuchach z lidla (20-39zł), mam 3 sztuki więc raczej nie przeżywam że stracą jakieś cudowne właściwości, bo pewnie ich nie mają
Nie jeżdżę turystycznie więc od bielizny oczekuje, że nie będzie kleić się do ciała i szybko wyschnie.
W tym roku zafundujÄ™ sobie coÅ› z outlastu - zobacze czy to taki kosmos
http://www.motogen.pl/Bielizna-termoakt ... 17778.html
Ja piorę po każdej jeździe. Nawet kominiarkę. Lubie zapach świeżości
Delikatny płyn + woda 40st.
Ale dodam, że latam w ciuchach z lidla (20-39zł), mam 3 sztuki więc raczej nie przeżywam że stracą jakieś cudowne właściwości, bo pewnie ich nie mają
Nie jeżdżę turystycznie więc od bielizny oczekuje, że nie będzie kleić się do ciała i szybko wyschnie.
W tym roku zafundujÄ™ sobie coÅ› z outlastu - zobacze czy to taki kosmos
http://www.motogen.pl/Bielizna-termoakt ... 17778.html
-
qubus333 - Świeżak
to zależy, jak się spocę to piorę, wysycha to moment, jak tylko do pracy i z powrotem to wtedy codziennie juz nie piorę bo za krótko w tym jadę i nie ma sensu. ja używam płynu do prania, nic specyficznego, to co jest w domu, nie używam do prania bielizny termo proszku i płynu zmiękczającego też odrobinę a nie całą szufladę jak to niektóre laski robią, żeby pachniało, a ciuchy jak natarte mydłem.... płyn ma zapobiegać ładunkom elektrostatycznym, to nie impregnat.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Ja piorę normalnie, bo i tak te wszystkie systemy (czy grzejące, czy chłodzące) niewiele dają, ważne, że mam coś wygodnego na całym ciele pod skórzanym kombi.
Co innego bielizna w której biegam w zimie, o nią dbam zgodnie z zasadami, żeby spełniała swoje funkcje termoaktywne.
Co innego bielizna w której biegam w zimie, o nią dbam zgodnie z zasadami, żeby spełniała swoje funkcje termoaktywne.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
xbr567 napisał(a):Nie widzę sensu w przepłacaniu za bieliznę termo aktywną.
Nie oszukujmy się, że dużo wyższa cena w jej przypadku ma coś do czynienia z jakimiś użytymi super materiałami,
...... za stary na to jestem, żeby się tym przejmować.
Ja skolei jestem za styry aby nie wiedziec, ze za jakosc sie placi. Smieszy mnie tekst o marzy czy zarobku. Ktos kto prowadzi dzialalnosc musi z czegos zyc i tak ten caly swiat funkcjonuje.
Uzywam od kilku lat zestawu z Lidl'a w tym miesiacu porwaly sie spodnie na doopie, nie ma problemu w stosunku ceny do jakosci rewelacja.
Mam Rukka'e jest przezajefajna z tym, ze ciuchy o kosmicznej cenie kupuje z regoly za 25 % ceny sklepowej.
Do tych co piora po kazdym wyjezdzie mialbym pytanie co robia na tygodniowym wyjezdzie i ile kompletow bieluzny zabieraja ze soba a co wazniejsze gdzie to umieszczaja ?
Ostatnio edytowano 7/5/2015, 19:52 przez andy7, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Polecam wszelkie ciuchy termo z Under Armoura.Sprawdzone przeze mnie w każdych warunkach łacznie z motocyklowymi.
Masz serie cold gear i heat gear zależnie od roli jaką mają spełniać.
W coldgearze jeździłem moto przy 3 stopniach+kombiak ze skóry(więc z natury skóry musiało być zimno) i było ok.
W Heatgearze jeżdżę teraz i na wieczory poki co jeszcze wrzucałbym jednak serię zimową.
W coldgearach zawsze wiosłowałem,deszcz nie deszcz dawały radę ,a komfort ciepny był na najwyższym możliwym poziomie.
Bieliznę też warto zamienić na termo,zwłaszcza w skórzanym kombiaku.Komfort suchych gaci w 30 stopniach bezcenny
Masz serie cold gear i heat gear zależnie od roli jaką mają spełniać.
W coldgearze jeździłem moto przy 3 stopniach+kombiak ze skóry(więc z natury skóry musiało być zimno) i było ok.
W Heatgearze jeżdżę teraz i na wieczory poki co jeszcze wrzucałbym jednak serię zimową.
W coldgearach zawsze wiosłowałem,deszcz nie deszcz dawały radę ,a komfort ciepny był na najwyższym możliwym poziomie.
Bieliznę też warto zamienić na termo,zwłaszcza w skórzanym kombiaku.Komfort suchych gaci w 30 stopniach bezcenny
- Zekori
- Świeżak
Do tych co piora po kazdym wyjezdzie mialbym pytanie co robia na tygodniowym wyjezdzie i ile kompletow bieluzny zabieraja ze soba a co wazniejsze gdzie to umieszczaja ?
Polecam stary harcerski sposób - idziesz do ciuchlandu, kupujesz 14 t-shirtów po 1 zł i codziennie pozbywasz sie jednego. Masz zapas na 2 tygodnie
Ciuchland - zawsze sucho, zawsze pewnie
-
qubus333 - Świeżak
qubus333 napisał(a):Polecam stary harcerski sposób - idziesz do ciuchlandu, kupujesz 14 t-shirtów po 1 zł i codziennie pozbywasz sie jednego. Masz zapas na 2 tygodnie
Ciuchland - zawsze sucho, zawsze pewnie
He, he,
sprawdz sobie przy okazji ile miejsca zajmie Ci te 14 T-shirt'ow, 14 par majtek, 14 par skarpet no i 14 kompletow bielizny. Nie zapomnij tez, ze masz namiot, spiwor, poduszke i materac dmuchany ( przynajmniej ja te wymienione rzeczy zabieram ze soba ) do tego dochodzi komplet ciuchow textylnych, bo z regoly w lato na wyjezdzie jestem w jeansach ).
Ja nie mial bym sie jak z tym majdanem spakowac, no chaba, ze jechalbym motongiem z koszem.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
andy7 napisał(a):sprawdz sobie przy okazji ile miejsca zajmie Ci te 14 T-shirt'ow, 14 par majtek, 14 par skarpet no i 14 kompletow bielizny. Nie zapomnij tez, ze masz namiot, spiwor, poduszke i materac dmuchany ( przynajmniej ja te wymienione rzeczy zabieram ze soba ) do tego dochodzi komplet ciuchow textylnych, bo z regoly w lato na wyjezdzie jestem w jeansach ).
Ja nie mial bym sie jak z tym majdanem spakowac, no chaba, ze jechalbym motongiem z koszem.
codziennie jest o jeden zestaw mniej - wieczorem wyrzucasz
patent testowałem w pieszych wycieczkach w górach
A co do moto - nie jestem 'turystÄ…'. Lece na zlot - na grzbiecie i d..e jeden zestaw. Jak pogoda dopisuje piore. Jak pogoda kiepska - wracam w drugim. W tankbaga 1 jeansy, 2 tshirty, trampki i klapki i kilka gatek. Daje rade
Bierzesz materac dmuchany?! A na 'srebrnej macie' z Auchan/ Dechatlona to już nie łaska spać? Po złożeniu nie zajmuje więcej miejsca niż t-shirt.
Ale z chęcią poczytam o patentach 'turystów' ktorzy nie mają gdzie wysuszyć bielizny.
-
qubus333 - Świeżak
ja zabieram dwa komplety, jeden na doope i jeden na zmianę. uprać można wszędzie, wystarczy dostęp do wody i odrobina środka piorącego. uzywałem tego co było pod ręką czyli albo zwykłe mydło albo szampon do włosów. w końcu to syntetyk i niewiele potrzeba żeby wypłukać z niego pot. wysycha przez noc a jeśli nie to w ciągu 5 minut wyschnie na ciele, w lecie nie ma z tym problemu. nigdy nie lałem, szorowałem tkaniny bezpośrednio, robiłem sobie w umywalce najczęściej roztwór.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
qubus333 napisał(a):codziennie jest o jeden zestaw mniej - wieczorem wyrzucasz
Bierzesz materac dmuchany?! A na 'srebrnej macie' z Auchan/ Dechatlona to już nie łaska spać? Po złożeniu nie zajmuje więcej miejsca niż t-shirt.
Ale z chęcią poczytam o patentach 'turystów' ktorzy nie mają gdzie wysuszyć bielizny.
Co Ci po tym, ze 13 dnia juz nic Ci nie zostalo jak przed wyjazdem nie mozesz zapiac bagazu ?
Wiesz, juz majac lat 16 wolalem targac wiecej aby spac lepiej.
Proponowal bym Ci sie zastanowic nad faktem, ze im bardziej kiepsko spisz, tym bardziej jestes niewyspany.
W dzien jestesz szybciej zmeczony, szybciej sie dekoncentrujesz, nie jestes zdolny do utrzymania koncentracji na stylym poziomie.
Jak moze zakonczyc sie winklowanie po alpejskich drogach gdy w momencie " X " koncentracja gdzies Ci zniknie, chyba nie musze pisac.
Zawsze zabieram ze soba
https://www.google.de/search?q=rei+ne+t ... n+der+tube
jednoczesciowiec Rukka'i schnie przez noc z przyslowiowym palcem w odbycie.
Bielizna suszy sie w srodku namiotu.
- andy7
- Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości