Pierwszy motocykl na co dzień do 4000 zł
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl na co dzień do 4000 zł
Witam
Mam MZ ETZ 251 - od ojca na zakrętach ściąga krzywa rama. Pójdzie na złom lub sprzedaż z info.
Dlatego nie chcę tym jeździć. Po za tym mam problem z odpalaniem na kopnik, a chciałbym elektryczny zapłon i zamontować wyświetlacz biegów.
Na pierwsze moto zmierzam Ku GS 500 na 2 sezony na pewno wystarczy.
Niestety jest pokusa na zaoszczędzenie zł (do 7-8k zł) na CBR 600 F4i/ F3/ RR.
Wtedy bym nie musiał już zmieniać moto przez dłuższy czas
Niestety lubię dynamiczne wyprzedzanie samochodów.
Zainteresowany moto tylko z Podkarpacia.
Kusi na:
- Jakie masz doświadczenie: Kurs Prawa Jazdy A zdane/Skuter
- Wiek, waga, wzrost, 23 waga 66 wzrost 173
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
W sezonie śmigać z domu na uczelnie 40 km 2x w tyg. + dojazd do uczelni, swobodna jazda na zloty, spotkania itp.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? nie znam się
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? Strój oddzielnie 2000 zł w tym HJC TR1
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Najlepiej jak najmniej 1-2k byłoby łatwo
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe pełna owiewka (w gs ciężko albo trzeba wybulić)
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? CBR 600 RR/ F4i /ZX6R/ GS 500 - dla początkującego.
Miłego dnia / nocy
Mam MZ ETZ 251 - od ojca na zakrętach ściąga krzywa rama. Pójdzie na złom lub sprzedaż z info.
Dlatego nie chcę tym jeździć. Po za tym mam problem z odpalaniem na kopnik, a chciałbym elektryczny zapłon i zamontować wyświetlacz biegów.
Na pierwsze moto zmierzam Ku GS 500 na 2 sezony na pewno wystarczy.
Niestety jest pokusa na zaoszczędzenie zł (do 7-8k zł) na CBR 600 F4i/ F3/ RR.
Wtedy bym nie musiał już zmieniać moto przez dłuższy czas
Niestety lubię dynamiczne wyprzedzanie samochodów.
Zainteresowany moto tylko z Podkarpacia.
- Kod: Zaznacz cały
http://olx.pl/oferta/gs500e-stan-bardzo-dobry-kat-a2-CID5-ID9Dw0H.html#2e92db6e5f
http://olx.pl/oferta/suzuki-gs-500-a2-CID5-ID8QJe1.html#2e92db6e5f
Kusi na:
http://olx.pl/oferta/honda-cbr-600-nowe-ubezpieczenie-CID5-ID6teZr.html#70106450bf
- Jakie masz doświadczenie: Kurs Prawa Jazdy A zdane/Skuter
- Wiek, waga, wzrost, 23 waga 66 wzrost 173
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
W sezonie śmigać z domu na uczelnie 40 km 2x w tyg. + dojazd do uczelni, swobodna jazda na zloty, spotkania itp.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? nie znam się
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? Strój oddzielnie 2000 zł w tym HJC TR1
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Najlepiej jak najmniej 1-2k byłoby łatwo
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe pełna owiewka (w gs ciężko albo trzeba wybulić)
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? CBR 600 RR/ F4i /ZX6R/ GS 500 - dla początkującego.
Miłego dnia / nocy
- Escape
- Świeżak
tego niebieskiego suzuki Ci odradzam. Oglądałem go przed świętami, wydech ładnie brzmi wizualnie nie jest najgorszy ale.
1. Rozpędzony do ok 100km/h wpada w dziwne drgania (kierownica)
2. Miał problemy z odpaleniem na zimnym silniku (5 podejśc było i dopiero za 5 odpalił) sprzedający mówił że akumulator słaby, osobiście włożyłbym to między bajki.
1. Rozpędzony do ok 100km/h wpada w dziwne drgania (kierownica)
2. Miał problemy z odpaleniem na zimnym silniku (5 podejśc było i dopiero za 5 odpalił) sprzedający mówił że akumulator słaby, osobiście włożyłbym to między bajki.
-
Tristello - Świeżak
@Tristello
Dzięki za solidną informację
@skrab
Niestety oba motocykle nie sÄ… w moim typie.
@EDIT:
Fajne moto tylko zmiana skrzyni granice 500 zł + poprawki wyjdzie ok. 6500 zł mam rację ?
Dzięki za solidną informację
@skrab
Niestety oba motocykle nie sÄ… w moim typie.
@EDIT:
http://allegro.pl/kawasaki-zx6r-2000-i5247013049.html
Fajne moto tylko zmiana skrzyni granice 500 zł + poprawki wyjdzie ok. 6500 zł mam rację ?
- Escape
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości