Sens zmiany Thunderace na R1
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kiedy ten dźwiek zajebisty jest... Tylko problem w tym, że go tak naprawdę słychać powyżej 7K RPM a wtedy to juz na każdym biegu jakim bym nie jechał się z lekka zapierdala.. Szczególnie, że 1 używam do ruszania a pałuje od 2 w góre
- Grynfix
- Świeżak
Ty lepiej już sie nie zastanawiaj nad zamianami bo widzę że planujesz inwestycje w Groma a tak nawiasem kupiłeś juz ten pas z uchwytami dla pasażerki bo ja też myślałem nad tym ostatnio dla mojej młodej.
Wchodzę tam, gdzie inni uciekają przed śmiercią...
-
Bzyk_R1 - Świeżak
No właśnie nie zbyt planuje wielkie inwestycje w niego bo po prostu jak to każdy grom - może z momentu na moment zacząć wpierd.. olej na potęgę.. A wozić ze sobą olej i wydawać na niego wiecej niż na paliwo to nie tedy droga
Chyba, że zrobie tak jak mi turbo padło w aucie - potrafił wytracić litr na 100km a jeździć musiałem przez jakiś tydzień.. Najtańszy olej jaki tylko mozna bylo dostać zalewałem bo on i tak w tempie natychmiastowym wydostawał sie wydechem robią przy tym mgłe.. 4 dni tak odsłużył biedny na tym i w koncu mogłem sie nie uruchomić i wstawiłem nowe turbo ale mina faceta w sklepie była bezbłędna..
- Poprosze olej silnikowy
- Jaki
- Najtańszy
- yyy... yyy.. Minerał, syntetyk.....
- syntetyk albo pół.. to i tak zaraz wydechem wyleci..
[i tu facet pod 60 pracujący w sklepie od lat (chyba właściciel) zrobił taką mine jakby własnie ktoś mu wbił kołka w odbyt]. Nie wiem o co gościowi chodziło ale mina była bezbłędna
Chyba, że zrobie tak jak mi turbo padło w aucie - potrafił wytracić litr na 100km a jeździć musiałem przez jakiś tydzień.. Najtańszy olej jaki tylko mozna bylo dostać zalewałem bo on i tak w tempie natychmiastowym wydostawał sie wydechem robią przy tym mgłe.. 4 dni tak odsłużył biedny na tym i w koncu mogłem sie nie uruchomić i wstawiłem nowe turbo ale mina faceta w sklepie była bezbłędna..
- Poprosze olej silnikowy
- Jaki
- Najtańszy
- yyy... yyy.. Minerał, syntetyk.....
- syntetyk albo pół.. to i tak zaraz wydechem wyleci..
[i tu facet pod 60 pracujący w sklepie od lat (chyba właściciel) zrobił taką mine jakby własnie ktoś mu wbił kołka w odbyt]. Nie wiem o co gościowi chodziło ale mina była bezbłędna
- Grynfix
- Świeżak
Thunderace przy R1 rn04 np jest jak wóz z węglem, nie skręca i nie hamuje
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Black - nie no z tym wozem z węglem przesadziłeś... Hamulce sa te same co w R1 - więc hamuje b. podobnie jak nie tak samo (pomimo kilku kilo nadwagi wzgledem R1), ja do tego mam akcesoryjne heble brembo więc nie narzekam
nie skręca - no tej precyzji skalpela z R1 jej brakuje no ale to turystyk jak go sama Yamaha potem zdeklasyfikowała ale nie jest źle.. ale tu przyznaje .. ma braki (pisałem Grzmot vs Rn01 którą jeździłem)
Uciułaj uciułaj Musze gume zmienić z tylu, lage zrobić, olej wymienić .. raczej ciężko widze taki wydatek w tym miesiacu Potrzebujesz to na już ? w marcu chyba nie bedziesz jeździł jak szalony co ? piździ jeszcze
nie skręca - no tej precyzji skalpela z R1 jej brakuje no ale to turystyk jak go sama Yamaha potem zdeklasyfikowała ale nie jest źle.. ale tu przyznaje .. ma braki (pisałem Grzmot vs Rn01 którą jeździłem)
Uciułaj uciułaj Musze gume zmienić z tylu, lage zrobić, olej wymienić .. raczej ciężko widze taki wydatek w tym miesiacu Potrzebujesz to na już ? w marcu chyba nie bedziesz jeździł jak szalony co ? piździ jeszcze
- Grynfix
- Świeżak
Jeździłem seryjnym thunderacem i wszystkimi R1 poza rn22 ... I uwierz mi że R1 rn04 a thunderace to nie to samo! Heble może i te same ale waga zdecydowanie nie ta sama, to raz... Zawias w R1 to USD które jest bardzo precyzyjne a w thunderace zwykłe teleskopowe które pływa jak materac po jeziorze. Osiągi również nie te same bo rn04 rwie zdecydowanie lepiej 1-2 z gazu guma bez problemów... thunderace ciężko z jedynki postawić. I chyba nic nie irytuje bardziej jak 5 biegowa skrzynia.
-
Co Ty Gryfie my już z młodą napierniczamy no chyba że sznig pada w marcu planuje pierwsze trzycyfrowe (km) przejażdżki. I fajnie by było. Moge Ci załatwić po taniości gumke na tył. Tylko nie DOT 2015 tylko 2012 np. Około 200-300zł zależy jaka szerokość.
-
Bzyk_R1 - Świeżak
Powiem Ci, że heble jakoś nie czuje większej róznicy.. ale ja nie wykorzystuje tego moto do palowania więc nie miałem okazji wykorzystac ich w granicznych sytuacjach
Zawias - owszem.. Tapczan - ale ot turystyk.. teraz chce zalać 15W przy okazji wymiany golenia i myślę coś sie poprawi
Latanie na gumie - też średnio mnie to jara.. Ja nawet na 1 nie pałuje tylko wykorzystuje ją tak jak w aucie.. napędze sie do tych 4-6K RPM i wrzucam 2 i dopiero jej odkręcam
5 biegów - a powiedź po h mi więcej ? V max wiecznie nie latam.. na trasie fajnie sie przez to zbiera i nie musze wachlować biegami jak korzeniowski Do turystyki połączenie idealne.. Zreszta jak komuś brakuje 6b to z 750R pasuje P&P. Tylko po co ?
Zawias - owszem.. Tapczan - ale ot turystyk.. teraz chce zalać 15W przy okazji wymiany golenia i myślę coś sie poprawi
Latanie na gumie - też średnio mnie to jara.. Ja nawet na 1 nie pałuje tylko wykorzystuje ją tak jak w aucie.. napędze sie do tych 4-6K RPM i wrzucam 2 i dopiero jej odkręcam
5 biegów - a powiedź po h mi więcej ? V max wiecznie nie latam.. na trasie fajnie sie przez to zbiera i nie musze wachlować biegami jak korzeniowski Do turystyki połączenie idealne.. Zreszta jak komuś brakuje 6b to z 750R pasuje P&P. Tylko po co ?
- Grynfix
- Świeżak
A no po to że preclując sie gdzieś na dwupasie jadąc w trase moto na 6 biegu ma zdecydowanie niższe obroty przez co mniej pali i rośnie zasięg bez tankowania... Wystarczająco umotywowałem swoje zdanie?
-
Gumkę mam już upatrzoną.. Od kumpla za marne 100 PLN bo mu leży.. kupił opone. moto roztrzaskał i mu sie wala więc ją przytule a szerokość - tylko 180.. teraz mam 190 i czuje, że to nie to a do tego jest na styk w tylny wahacz hihi..
No ja też jeździłem... 14 i 15 luty Moto walentynki se zrobiliśmy ale tak żeby latać to moje moto jeszcze nie gotowe.. Musze sie uzbroić w kilka gratów do moto i moją mloda w porządny kask bo lata w jakimś poniemieckim szczękowcu w którym wieje jakbyś jechał bez szyby.. Jutro powinna kurtałka nowa dla niej przyjść.. Wydatów fhuj a końca nie widać
spalanie - na trasie w thunderze wychodzi 5-6L. No bez jaj.. o litr czy pół na 100km to ja sie nie bede zabijać.. Jeszcze kilka miesiecy temu miałem turbodoładowane auto które potrafiło wciągnąć 10 przy spokojnej 18 przy pałowaniu 98* to spalanie motocykla mnie raczej nie przytłoczy.. Szczególnie, że auto poszlo w handel i teraz jest civic mojej młodej bo 2 auta nie potrzebne który w lato potrafi spalić 4
No ja też jeździłem... 14 i 15 luty Moto walentynki se zrobiliśmy ale tak żeby latać to moje moto jeszcze nie gotowe.. Musze sie uzbroić w kilka gratów do moto i moją mloda w porządny kask bo lata w jakimś poniemieckim szczękowcu w którym wieje jakbyś jechał bez szyby.. Jutro powinna kurtałka nowa dla niej przyjść.. Wydatów fhuj a końca nie widać
spalanie - na trasie w thunderze wychodzi 5-6L. No bez jaj.. o litr czy pół na 100km to ja sie nie bede zabijać.. Jeszcze kilka miesiecy temu miałem turbodoładowane auto które potrafiło wciągnąć 10 przy spokojnej 18 przy pałowaniu 98* to spalanie motocykla mnie raczej nie przytłoczy.. Szczególnie, że auto poszlo w handel i teraz jest civic mojej młodej bo 2 auta nie potrzebne który w lato potrafi spalić 4
- Grynfix
- Świeżak
Ja dodam że w RN04 spalanie to jest wachlarz możliwości od lekkiego popychania moto wtedy 5.25 zszedłem do 8,5 na autostradzie ciągle >200km/h a w mieście...ile się wleje Więc o spalaniu nie warto dyskutować
-
Bzyk_R1 - Świeżak
dokładnie - tak jak bzyk mówi.. Spalanie to nie argument.. A akurat brak 6 biegu koło tyłka mi lata. Wole mieć 5 biegów ale bezproblemowe niż 6 w Rn01 i bać się czy zaraz nie zacznie mi wyskakiwac 2 bieg lub jakaś inna awaria.. Dobrze mi w thunderze po prostu a rozkmina nad zmiana nad Rn01 była z racji właśnie wagi/lepszej precyzji skręcania ale po podsumowaniu sobie wad rn01 - bo na inna raczej nie bylo by kasy to zostane przy Ace
- Grynfix
- Świeżak
My lataliśmy 1 marca w rocznice zaręczyn. Moto rocznica była Ja też teraz władowałem sporo w mody i siebie i młodą od stóp ubrałem do głowy fajnie ale co tam. R1 już z nami zostanie mam nadzieje na długo. Może doczeka się mojego potomka <żart>
-
Bzyk_R1 - Świeżak
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości