Wskaźnik temperatury Suzuki Burgman k7
• Strona 1 z 1
Wskaźnik temperatury Suzuki Burgman k7
Witam serdecznie. Od nie dawna jestem posiadaczem skuterka z pod znaku Suzuki.
Mój problem polega na tym, że w moim egzemplarzu temperatura jest wskazywana cały czas na maksa w trakcie postoju, a gdy jedziemy temperatura faluje na wskaźniku. Jest ona także odczuwalna na chłodnicy, więc obieg jest sprawny. Czujnik na zimnym pokazuje ok 980ohm, ale jak go grzeję spada do ok 100ohm, dalej nie próbowałem.
Styki oraz masę sprawdzałem, wszystko niby w porządku, a problem nadal występuje.
Poniżej przedstawiam film prezentujący usterkę (przepraszam za jakość nagrania).
W czym może tkwić problem?
http://youtu.be/YiEkHfi_zNE (otwórz link)
Pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc w tej sprawie.
Mój problem polega na tym, że w moim egzemplarzu temperatura jest wskazywana cały czas na maksa w trakcie postoju, a gdy jedziemy temperatura faluje na wskaźniku. Jest ona także odczuwalna na chłodnicy, więc obieg jest sprawny. Czujnik na zimnym pokazuje ok 980ohm, ale jak go grzeję spada do ok 100ohm, dalej nie próbowałem.
Styki oraz masę sprawdzałem, wszystko niby w porządku, a problem nadal występuje.
Poniżej przedstawiam film prezentujący usterkę (przepraszam za jakość nagrania).
W czym może tkwić problem?
http://youtu.be/YiEkHfi_zNE (otwórz link)
Pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc w tej sprawie.
- Marek.
- Świeżak
Bezpieczniki okej, mierzyłem ten czujnik przy silniku to miał od 980ohm, a jak się nagrzewał malało. Spadło do ok.100, ale nie grzałem go do końca.
Ale ten czujnik pod chłodnicą to on będzie chyba do wentylatorów, nie mierzyłem go.
Ale ten czujnik pod chłodnicą to on będzie chyba do wentylatorów, nie mierzyłem go.
- Marek.
- Świeżak
Problem został rozwiązany.
Usterką okazał się rezystor w liczniku R22 i R23, wystarczyło je dobrze dogrzać (zimny lut).
Jeśli miałby ktoś podobny problem piszcie na PW/E-mail, postaram się w miarę moich możliwości pomóc.
Temat do zamknięcia.
Dziękuję za pomoc w rozwiązaniu usterki.
Życzę szerokości!
Usterką okazał się rezystor w liczniku R22 i R23, wystarczyło je dobrze dogrzać (zimny lut).
Jeśli miałby ktoś podobny problem piszcie na PW/E-mail, postaram się w miarę moich możliwości pomóc.
Temat do zamknięcia.
Dziękuję za pomoc w rozwiązaniu usterki.
Życzę szerokości!
- Marek.
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości