Dziwne odgłosy po uruchomieniu silnika daelim roadwin FI 125
• Strona 1 z 1
Dziwne odgłosy po uruchomieniu silnika daelim roadwin FI 125
Witam wszystkich użytkowników forum. Zakupiłem niedawno swój 1 motocykl Daelim Roadwin Fi 125 2010 rok produkcji. Mam problem z diagnozą dziwnych dźwięków które pojawiają się po uruchomienia silnika. Kupowałem go z myślą że uszkodzony jest wydech. Po rozebraniu wydechu wyciągnąłem z niego latającą śrubkę. Pomimo to te dźwięki przypominające obijanie się o blachę kawałek metalu pojawia się w dalszym ciągu. Czasami mam wrażenie że to coś w silniku ale kiedy docisnę tłumik nogą stukanie ustaje. Proszę o odpowiedź co to może być lub wskazówkę co to może być. Chwilami myślę że to łańcuch rozrządu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam i z góry dziękuję !
- Pablo17
- Świeżak
Możliwe, że kosz sprzęgłowy hałasuje, niektóre motocykle mają tak od urodzenia (CB500). Aczkolwiek da się to wyeliminować. No i zawsze może to być patologia prowadząca do poważniejszych uszkodzeń. Aczkolwiek skoro dociskasz nogą i ustaje to jest to dziwne. Nie pasowałoby to ani pod rozrząd ani pod kosz.
Spróbuj nagrać filmik.
Spróbuj nagrać filmik.
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
A może jest to normalny odgłos pracy, tylko poszła uszczelka lub nie dokręciłeś wydechu i przy docisku dźwięk idzie rurą zamiast szczeliną? Albo silnik się tłucze w ramie od wibracji, a przykładając siłę na wydech powodujesz skasowanie luzu i brak dźwięku? Jeśli to silnik to też zależy, czy wzrasta z obrotami, pod obciążeniem itd ale gdybać można na odległość.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Przepraszam że w takim odstępie czasowym dodaję link ale jest to spowodowane wieloma sprawami które się nałożyły. Jakość filmiku jest słaba przepraszam.
https://www.youtube.com/watch?v=TdWp1npY_Xo&feature=youtu.be (otwórz link)
https://www.youtube.com/watch?v=TdWp1npY_Xo&feature=youtu.be (otwórz link)
- Pablo17
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości