Yamaha DT 50R skrzynia biegów/ czujnik temperatury
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 50R skrzynia biegów/ czujnik temperatury
Witam!
Pomalowałem DT i teraz przyszedł czas na silnik.
Gdy jeszcze nią jeździłem 5 bieg potrafił nie wskoczyć ale jak już wszedł to wszystko było w porządku za to 6 potrafiła i nie wejść i wypaść podczas jazdy. Da się coś z tym zrobić poza wymianą skrzyni?
Druga sprawa jest taka że w tym modelu nie niczego co mogłoby mi powiedzieć że silnik jest za gorący i należy dać mu chwileczkę żeby ochłonął i dlatego właśnie ostatnim razem go przegrzałem...
Inne motorowery z AM6 mają czujnik temperatury(?) (nie wiem jak to dokładnie się nazywa) natomiast ja nie. Co trzeba zrobić żeby takie coś założyć?
Z góry dziękuję
Pomalowałem DT i teraz przyszedł czas na silnik.
Gdy jeszcze nią jeździłem 5 bieg potrafił nie wskoczyć ale jak już wszedł to wszystko było w porządku za to 6 potrafiła i nie wejść i wypaść podczas jazdy. Da się coś z tym zrobić poza wymianą skrzyni?
Druga sprawa jest taka że w tym modelu nie niczego co mogłoby mi powiedzieć że silnik jest za gorący i należy dać mu chwileczkę żeby ochłonął i dlatego właśnie ostatnim razem go przegrzałem...
Inne motorowery z AM6 mają czujnik temperatury(?) (nie wiem jak to dokładnie się nazywa) natomiast ja nie. Co trzeba zrobić żeby takie coś założyć?
Z góry dziękuję
- Bumble32
- Świeżak
Nie masz czujnika temperatury? Jest w głowicy, obok świecy, a co do skrzyni to rozbierz i dokup części, jest full używek i nowych.
Ostatnio edytowano 17/11/2014, 15:57 przez SpeedyGonzales, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości