Offtop dla Vip'ów
Glenroy napisał(a):Pojeżdżę trochę i koło lipca-sierpnia będę jak zwykle wymieniał olej, to rąbnę jeszcze raz płukankę, żeby pozbyć się tego, co jeszcze w międzyczasie gdzieś się tam z układu odklei. Tak, żeby na 1000% mieć wszystko na perfecto.
A, i jeszcze z prawej strony pod zbiornikiem, zrobiłem bypass na przełączniku, żeby w razie cuś mieć możliwość manualnie załączyć wentylator, może się w ogóle nigdy nie przydać, ale jeść nie woła .
A kiedy ostatnio wymieniałeś?
Też się teraz bawię z chłodnicą, bo myłem, lamelki prostowałem i chcę ja trochę odmalować, bo się to wszystko poutleniało i straszy.
U Was pewnie jest tak samo: plus do wiatraka, a minus bierze z włącznika, co nie? Czyli pstryczka z masą robicie do wiatraka?
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Walenty napisał(a):Glenroy napisał(a):Pojeżdżę trochę i koło lipca-sierpnia będę jak zwykle wymieniał olej, to rąbnę jeszcze raz płukankę, żeby pozbyć się tego, co jeszcze w międzyczasie gdzieś się tam z układu odklei. Tak, żeby na 1000% mieć wszystko na perfecto.
A, i jeszcze z prawej strony pod zbiornikiem, zrobiłem bypass na przełączniku, żeby w razie cuś mieć możliwość manualnie załączyć wentylator, może się w ogóle nigdy nie przydać, ale jeść nie woła .
A kiedy ostatnio wymieniałeś?
Też się teraz bawię z chłodnicą, bo myłem, lamelki prostowałem i chcę ja trochę odmalować, bo się to wszystko poutleniało i straszy.
U Was pewnie jest tak samo: plus do wiatraka, a minus bierze z włącznika, co nie? Czyli pstryczka z masą robicie do wiatraka?
Wstyd się przyznać, ale nie wymieniałem, bo jak go kupiłem, wszystko było cacy .
Z wentylatorem zależy, u mnie do łącznika termicznego dochodzi "+", najprościej zobacz, jeżeli łącznik ma jedno wyprowadzenie, to steruje minusem, jeżeli ma więcej styków, to prawdopodobnie będzie sterował plusem.
A jak to zrobić? bardzo proste, ja u siebie po prostu wyciągnąłem styki ze złącza i dolutowałem przewody do konektorów, oczywiście z przełącznikiem , u kolegi sterowanie jest przez minus, i jeden przewód przylutowałem do konektora, drugi podkręciłem pod pierwszą lepszą śrubę .
Różnie to bywa z tym sterowaniem, jeden steruje się masą, inny plusem, trzeba to wybadać .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Są dwie opcje, jeśli masz jeden przewód do włącznika termicznego to znaczy że steruje on masą, w takiej sytuacji instalujesz dodatkowy przewód idący od masy (spod jakiejś śruby), przez włącznik aż do przewodu wpiętego we włącznik w chłodnicy i w ten sposób podajesz minus na wentylator niezależnie od tego co robi włącznik termiczny. Druga opcja to dwa przewody idące do włącznika w chłodnicy, wtedy najprawdopodobniej zamyka od obwód i podaje plus na wentylator, jak łatwo się domyślić trzeba wtedy założyć mostek z włącznikiem pomiędzy tymi dwoma przewodami i efekt jest taki sam jak w pierwszym przypadku...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!
-
melvin - PierwszyOkrutny
teoretycznie tak, jeśli oczko jest dokręcone do chłodnicy śrubą wentylatora, to tą drogą dostaje się tam masa z instalacji (którą zwiera włącznik termiczny i zamyka obieg),a plus jest podany na silnik drugim przewodem wychodzącym z kostki. Co za tym idzie jakiekolwiek połączenie oczka z wtyczką nr.1 spowoduje włączenie wentylatora.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!
-
melvin - PierwszyOkrutny
Dobra, pochwale sie.
Po dwoch nieudanych probach odpalenia DR 350 wczoraj zalalem swierze paliwo i jak gdyby nigdy nic, odpalila za 3 - cim kopem. ilnik fajnie gadal.
Rano musialem jechac zawiesc zabawke do naprawy wiec wzialem inna maszyne, bo nie chcialem ryzykowac z odpalaniem. W drodze powrotnej napatoczyl sie Kolo z Audi A7, jakies dwie rury wydechowe z prawej i lewej stronie. Bylem na IV - ce Klo chcial mie lyknac co mi ze wzgledu na zwezenie drogi nie pasilo. Dalem ciut gazu no i Kolo musial odpucic.
Bedac juz w miescie napatoczyl sie Kolo Fireblade'm, i tez wachal spaliny, zwzieli sie dzisiaj czy co ?
Odstawilem maszyne, prztesiadlem sie na DR'e i pojechalem. Obroty trzeba bylo ustawic, bo po wcisnieciu ssania po prostu gasl. Wyregulowalem obroty i dalsza jazda byla juz milsza.
Prawie pod domem Jakis typ w 911 - ce tez musial sie sprawdzic, do 50 km/h bylo calkiem calkiem, powyzej odpuscilem.
co za dziwny dzien
Po dwoch nieudanych probach odpalenia DR 350 wczoraj zalalem swierze paliwo i jak gdyby nigdy nic, odpalila za 3 - cim kopem. ilnik fajnie gadal.
Rano musialem jechac zawiesc zabawke do naprawy wiec wzialem inna maszyne, bo nie chcialem ryzykowac z odpalaniem. W drodze powrotnej napatoczyl sie Kolo z Audi A7, jakies dwie rury wydechowe z prawej i lewej stronie. Bylem na IV - ce Klo chcial mie lyknac co mi ze wzgledu na zwezenie drogi nie pasilo. Dalem ciut gazu no i Kolo musial odpucic.
Bedac juz w miescie napatoczyl sie Kolo Fireblade'm, i tez wachal spaliny, zwzieli sie dzisiaj czy co ?
Odstawilem maszyne, prztesiadlem sie na DR'e i pojechalem. Obroty trzeba bylo ustawic, bo po wcisnieciu ssania po prostu gasl. Wyregulowalem obroty i dalsza jazda byla juz milsza.
Prawie pod domem Jakis typ w 911 - ce tez musial sie sprawdzic, do 50 km/h bylo calkiem calkiem, powyzej odpuscilem.
co za dziwny dzien
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
andy7 napisał(a):Rano musialem jechac zawiesc zabawke do naprawy wiec wzialem inna maszyne, bo nie chcialem ryzykowac z odpalaniem. W drodze powrotnej napatoczyl sie Kolo z Audi A7, jakies dwie rury wydechowe z prawej i lewej stronie. Bylem na IV - ce Klo chcial mie lyknac co mi ze wzgledu na zwezenie drogi nie pasilo. Dalem ciut gazu no i Kolo musial odpucic.
A czym jeździsz? :0
-
Walenty - Moderator
suhy-19 napisał(a):czester czyś ty ogłupiał i nic z tych rzeczy długi trzeba pospłacać
Bylo nie robic dlugow, nie musial bys splacac
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
melvin napisał(a):żeby suchy się żenił musiałby zaruchać a to mało prawdopodobne
jak rzekła pewna Katarzyna:
nie kupuje się drzwi, nie sprawdziwszy czy pasują do framugi
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Zamówiłem kurtkę w salonie suzuki z Piaseczna. Tydzień temu, wysyłka kurierem. Dzisiaj dzwonię, bo jednak coś długo to trwa.
Okazało się, że paczka się zgubiła. A czekam jak na Boże Narodzenie. Jak ja mam się nie denerwować :0
Okazało się, że paczka się zgubiła. A czekam jak na Boże Narodzenie. Jak ja mam się nie denerwować :0
-
Walenty - Moderator