Aerograf na motocyklu, kasku - co o tym sądzicie?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Aerograf na motocyklu, kasku - co o tym sądzicie?
Prowadzę usługi w zakresie malowania aerografem (Aerografit Studio w Oświęcimiu) (otwórz link). Przymierzam się również do poszerzenia swojej działalności o cięcie naklejek. Niejako w związku z tym mam do Was pewne pytanie:
Co sądzicie o takim zdobieniu motocykla aerografem (otwórz link) czy malowania kasku (otwórz link)? Czy waszym zdaniem jest to lepsze niż naklejki, czy jednak wolelibyście mieć na motocyklu zatopione "rajdowe" wzory wycięte na folii?
Pytam ponieważ zauważyłem, że w świecie tuningu samochodowego ludzie już powoli przestają doceniać tego typu ręcznie zrobionej artystycznej grafiki, a zamiast tego wolą pooklejać sobie pół zderzaka stickerami. I nie chodzi o to, że jedno czy drugie jest tańsze/droższe, ale od większości słyszę "no fajne, ale mi się nie podoba i nie zrobiłbym sobie takiego na swoim aucie".
Co sądzicie o takim zdobieniu motocykla aerografem (otwórz link) czy malowania kasku (otwórz link)? Czy waszym zdaniem jest to lepsze niż naklejki, czy jednak wolelibyście mieć na motocyklu zatopione "rajdowe" wzory wycięte na folii?
Pytam ponieważ zauważyłem, że w świecie tuningu samochodowego ludzie już powoli przestają doceniać tego typu ręcznie zrobionej artystycznej grafiki, a zamiast tego wolą pooklejać sobie pół zderzaka stickerami. I nie chodzi o to, że jedno czy drugie jest tańsze/droższe, ale od większości słyszę "no fajne, ale mi się nie podoba i nie zrobiłbym sobie takiego na swoim aucie".
Ostatnio edytowano 25/6/2015, 17:42 przez Aerografit, łącznie edytowano 2 razy
Malowanie aerografem kasków i motocykli - bo motocykle i kaski też mogą być piękne (otwórz link)
-
Aerografit - Świeżak
Wydaje mi sie, ze naklejki maja lepszy stosunek efektu do ceny. Jakbym kupowal kask, to bym wybral taki w oryginalnym ladnym malowaniu za 50-200PLN ekstra, a nie oddawal go do designu i malowania. Jak patrzylem po cenach w DE, to profesjonalisci zycza sobie 200-2000€, w zaleznosci od wzoru. Wydaje mi sie, ze w PL rynek na takie uslugi jet raczej ograniczony. Naklejki sa tansze, a tez moga by fajne.
Ew. rozwazylbym opcje z drukarka 3D - sam sie nad tym zastanawialem jako biznes, ale nie znam sie na tym zupelnie i nie mam zdolnosci plastyczno-manualnych, zeby drukowac ciekawe wzorki/detale z miekkiego plastiku, naklejane na helm (cwieki, irokezy, czachy, plomienie, plaskorzezby itp).
Ew. rozwazylbym opcje z drukarka 3D - sam sie nad tym zastanawialem jako biznes, ale nie znam sie na tym zupelnie i nie mam zdolnosci plastyczno-manualnych, zeby drukowac ciekawe wzorki/detale z miekkiego plastiku, naklejane na helm (cwieki, irokezy, czachy, plomienie, plaskorzezby itp).
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Osobiście wydaje mi się że pomysł doczepiania irokezów, włosków, kolców, ćwieków itd. odpada z wiadomych przyczyn: policja, kontrole, bezpieczeństwo. A gdyby ktoś zaproponował Ci pomalowany kask aerografem (otwórz link) w takiej samej cenie jak ten z oryginalnymi naklejkami to rozważyłbyś taką propozycję?
Ostatnio edytowano 25/6/2015, 17:43 przez Aerografit, łącznie edytowano 2 razy
Malowanie aerografem kasków i motocykli - bo motocykle i kaski też mogą być piękne (otwórz link)
-
Aerografit - Świeżak
Re: Aerograf na motocyklu, kasku - co o tym sądzicie?
Aerografit napisał(a):Pytam ponieważ zauważyłem, że w świecie tuningu samochodowego ludzie już powoli przestają doceniać tego typu ręcznie zrobionej artystycznej grafiki, a zamiast tego wolą pooklejać sobie pół zderzaka stickerami.
A wcale nieprawda. Stickery są już niemodne. Teraz to najczęściej synonim wsi.
Pod nimi najczęściej rdza albo zarysowany lakier.
A co do aerografu, to mnie jakoś nie ciągnie. Jak z tatuażami. Chętnie rzucę okiem, a niekoniecznie chcę je mieć na sobie.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
+sy aerogrami?? Indywidualny wygląd, przyciąga wzrok, w gruncie rzeczy może zmniejszyć ryzyko kradzieży (mniejszy popyt bo nie wystawi plastików na aukcji)
-sy... Ślizgnij się na maszynce z aerografem to czeka cię kompleksowe malowanie wszystkiego, a nie podmianka jednego elementu...
Co do naklejek, to może być dobre, ale wejdź w fabryczne naklejki... Na to zawsze jest popyt... Bądź atrakcyjny cenowo i otwarty na modyfikacje, a zdobędziesz grono klientów
-sy... Ślizgnij się na maszynce z aerografem to czeka cię kompleksowe malowanie wszystkiego, a nie podmianka jednego elementu...
Co do naklejek, to może być dobre, ale wejdź w fabryczne naklejki... Na to zawsze jest popyt... Bądź atrakcyjny cenowo i otwarty na modyfikacje, a zdobędziesz grono klientów
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Walenty: dla mnie to zawsze był zabieg agro
miki1406: dobre spostrzeżenie z tym "poślizgnięciem", ale to bym raczej zaliczył do plusów: masz świadomość ile będzie Cię kosztować naprawa = ostrożniej i bezpieczniej jeździsz
mar111cin: szczerze mówiąc pomysłów na aerograf na kasku (otwórz link) mam dużo. Brakuje mi tylko kasków Właśnie jeden jest już w trakcie przygotowań lakierniczych i czeka na naniesienie motywu. Mnóstwo ludzi jeśli decyduje się na malowanie kasku (otwórz link) to wybiera motyw typu imitacja głowy czegoś lub kogoś, mianowicie: łeb spidermana, gladiatorski hełm, otwarta paszcza wilka/jakiegoś stwora, a takiego efektu nie da się uzyskać naklejkami ani żadną inną techniką. Niestety awangardowość takiego rozwiązania nie każdemu musi pasować, gdyż tak na prawdę nie każdy lubi być rozpoznawany (pomimo wielu zapewnień) .
miki1406: dobre spostrzeżenie z tym "poślizgnięciem", ale to bym raczej zaliczył do plusów: masz świadomość ile będzie Cię kosztować naprawa = ostrożniej i bezpieczniej jeździsz
mar111cin: szczerze mówiąc pomysłów na aerograf na kasku (otwórz link) mam dużo. Brakuje mi tylko kasków Właśnie jeden jest już w trakcie przygotowań lakierniczych i czeka na naniesienie motywu. Mnóstwo ludzi jeśli decyduje się na malowanie kasku (otwórz link) to wybiera motyw typu imitacja głowy czegoś lub kogoś, mianowicie: łeb spidermana, gladiatorski hełm, otwarta paszcza wilka/jakiegoś stwora, a takiego efektu nie da się uzyskać naklejkami ani żadną inną techniką. Niestety awangardowość takiego rozwiązania nie każdemu musi pasować, gdyż tak na prawdę nie każdy lubi być rozpoznawany (pomimo wielu zapewnień) .
Ostatnio edytowano 25/6/2015, 17:43 przez Aerografit, łącznie edytowano 2 razy
-
Aerografit - Świeżak
-
Aerografit - Świeżak
Żadne tajemnice moi drodzy, zwłaszcza, że cennik jest do wglądu na stronie. Tylko chciałbym nie robić z tego tematu ogłoszenia i autoreklamy, tylko poznać Wasze zdanie na wyżej wymieniony temat. Z tego co mi powszechnie wiadomo to na większości forów nawet karają za offtopic ... Zatem wydaje mi się to jak najbardziej normalne rozmawianie o takich sprawach na PW.
senekkorzenna: Nie do końca rozumiem do czego konkretnie bijesz, ale wiedz, że ostatnie na czym mogłoby mi zależeć to zniszczenie sobie renomy, którą udaje mi się powoli budować w branży, będącej jednocześnie moją pasją.
Poniżej może zamieszczę przykłady realizacji jak wygląda taki aerograf (otwórz link) choćby w moim wykonaniu:
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Również proszę o opinię.
senekkorzenna: Nie do końca rozumiem do czego konkretnie bijesz, ale wiedz, że ostatnie na czym mogłoby mi zależeć to zniszczenie sobie renomy, którą udaje mi się powoli budować w branży, będącej jednocześnie moją pasją.
Poniżej może zamieszczę przykłady realizacji jak wygląda taki aerograf (otwórz link) choćby w moim wykonaniu:
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Również proszę o opinię.
Ostatnio edytowano 5/7/2015, 11:51 przez Aerografit, łącznie edytowano 1 raz
-
Aerografit - Świeżak
Re: Aerograf na motocyklu, kasku - co o tym sądzicie?
Aerografit napisał(a):"no fajne, ale mi się nie podoba i nie zrobiłbym sobie takiego na swoim aucie".
I ja się mogę pod tym podpisać, szczególnie na moto.
Ale kask ok.
Naklejki też w sumie bez sensu Nie ma to jak fabryczne malowanie
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Bez przesady, jest jeszcze kilka fajnych miejsc, np. flyscreen, gdzie mozna sie uindywidualnic.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Przedstawiam Wam jedną z ostatnich prac jaką miałem przyjemność malować aerografem na motocyklu (otwórz link), czyli motyw z Hondy CBR Leyla Edition, ale na VFR-ce.
(otwórz link)
(otwórz link)
(Źródło: http://www.aerografit.pl)
I mam również w związku z tym pytanie: Czy bardziej Wam się podoba tego typu prosty, szablonowy, regularny motyw czy coś bardziej realistycznego (jak np. realizacja na Suzuki Bandit kilka postów wyżej)?
(otwórz link)
(otwórz link)
(Źródło: http://www.aerografit.pl)
I mam również w związku z tym pytanie: Czy bardziej Wam się podoba tego typu prosty, szablonowy, regularny motyw czy coś bardziej realistycznego (jak np. realizacja na Suzuki Bandit kilka postów wyżej)?
Ostatnio edytowano 5/7/2015, 11:53 przez Aerografit, łącznie edytowano 3 razy
-
Aerografit - Świeżak
Kask pomalowany w motyw spidermana (otwórz link). Kto z Was o takim nie marzy?
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Ostatnio edytowano 5/7/2015, 12:06 przez Aerografit, łącznie edytowano 1 raz
-
Aerografit - Świeżak
Aerografit napisał(a):A gdyby ktoś zaproponował Ci pomalowany kask w takiej samej cenie jak ten z oryginalnymi naklejkami to rozważyłbyś taką propozycję?
Bez wahania brałbym kask z aerografem. Sam odrobinę interesuję się tym tematem i uważam, że to o wiele fajniejsze rozwiązanie niż oryginalne malowanie. Po pierwsze duże możliwości personalizacji a po drugie gwarancja, że nie zobaczysz kogoś w identycznym kasku
-
majkel251 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2