Pierwszy motocykl na kategorie A1.
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl na kategorie A1.
Witam.
Przed rozpoczęciem kursu na prawo jazdy byłem przekonany że moim pierwszym motocyklem będzie varadero 125. Siedziało mi się na niej bardzo przyjemnie i było ok. Natomiast po zdaniu na prawko okazało się ze viaderka w mojej okolicy nie idzie kupić w sezonie. Tak więc zaczynam zastanawiać się nad jakimś innym motocyklem. Wzrost i waga: 186cm, 93kg. Co byście mi polecili żeby przy moim wzroście i wadze było mi wygodnie? Mam do wydania +/- 5 tyś. Z tego co poszperałem po internecie znalazłem jeszcze suzuki dr 125(dokładnie ta: http://olx.pl/oferta/suzuki-dr-125-supe ... 717baac1ff) która jest w mojej okolicy(jestem z Rzeszowa), mieści się w budżecie i całkiem mi się podoba.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam Maciej.
Przed rozpoczęciem kursu na prawo jazdy byłem przekonany że moim pierwszym motocyklem będzie varadero 125. Siedziało mi się na niej bardzo przyjemnie i było ok. Natomiast po zdaniu na prawko okazało się ze viaderka w mojej okolicy nie idzie kupić w sezonie. Tak więc zaczynam zastanawiać się nad jakimś innym motocyklem. Wzrost i waga: 186cm, 93kg. Co byście mi polecili żeby przy moim wzroście i wadze było mi wygodnie? Mam do wydania +/- 5 tyś. Z tego co poszperałem po internecie znalazłem jeszcze suzuki dr 125(dokładnie ta: http://olx.pl/oferta/suzuki-dr-125-supe ... 717baac1ff) która jest w mojej okolicy(jestem z Rzeszowa), mieści się w budżecie i całkiem mi się podoba.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam Maciej.
- olinpus
- Świeżak
Patrząc na Twoje "wymiary" :p, to może Honda Shadow 125? ;> Dosyć duży motocykl jak na swoją pojemność, dla Ciebie byłby jak znalazł. Oczywiście pod warunkiem, że gustujesz w chopperach
-
Łukasz_15* - Świeżak
Lepiej poczekać i kupić to co się podoba, niż zadowalać się namiastkami ...
Teraz dużo ludzi sprzedając moto jest w stanie dowieźć maszynkę pod dom za max 300zł w każde miejsce w Polsce.
Więksi sprzedawcy nawet są w stanie przywieść kilka motorków aby na miejscu się kupujący zdecydował którą wybrać - tak więc motocykl nie musi być z okolic zamieszkania ...
Teraz dużo ludzi sprzedając moto jest w stanie dowieźć maszynkę pod dom za max 300zł w każde miejsce w Polsce.
Więksi sprzedawcy nawet są w stanie przywieść kilka motorków aby na miejscu się kupujący zdecydował którą wybrać - tak więc motocykl nie musi być z okolic zamieszkania ...
- Duszeek
- Świeżak
Spokojnie - też się denerwowałem, jak chciałem kupić swoją hondę, że nie ma nic w okolicy, a potem znalazłem 2 identyczne - jedną mogli mi dowieść z drugiego końca Polski chyba za 250zł, a druga była 100km od miejsca zamieszkania - zanim się zdecydowałem - zostały sprzedane.
Po tygodniu znowu 2 ofki w podobnej sytuacji i się na jedną zdecydowałem.
Ten czas można spożytkować szukając info o motorku, jego wadach i zaletach, na co zwracać uwagę kupując -np. filmiki itp.
Cierpliwości ... co ma wisieć nie utonie ...
Po tygodniu znowu 2 ofki w podobnej sytuacji i się na jedną zdecydowałem.
Ten czas można spożytkować szukając info o motorku, jego wadach i zaletach, na co zwracać uwagę kupując -np. filmiki itp.
Cierpliwości ... co ma wisieć nie utonie ...
- Duszeek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B