Problem z zejsciem na kolano
• Strona 1 z 1
Problem z zejsciem na kolano
Od 3 miesiecy cwicze zejscie, z poczatu robilem to na rondzie ,ale malo szlifa nie zaliczylem przez cos wylane na nim. Teraz na parkingu robi luki , predkosc okolo 35-40 i nadal brakuje jakies 25 cm jak nie wiecej , Wychylony jestem chyba juz najmocniej ile sie da. Polecacie jakies filmiki , lub artykulu dobre , pomocne ? Lub jakies wasze wskazowki , zeby ten cel osiagnac?
..
- baccari18
- Świeżak
http://rideapart.com/2013/04/how-to-get-your-knee-down/ (na drugiej stronie prawidłowa pozycja)
http://www.r1-forum.com/forums/showthread.php?t=171467
http://www.r1-forum.com/forums/showthread.php?t=171467
- botar
- Świeżak
Generalnie zejście na kolano nie polega na dotykaniu slajderem do asfaltu. To ma dać pewną informację o kącie złożenia, czy występuje uślizg czy też nie, a nie o tym żeby zejść na kolano. Jak chcesz jeździć jak zawodnicy MotoGP to trzeba zacząć schodzić na łokieć. Nie wiem na jakim sprzęcie jeździsz i jakie masz opony, zawieszenie itp, ale żeby dobrze pokonać zakręt nie musisz nawet dotykać slajderem do ziemi. Najlepiej jak masz sprawdzony asfalt, z fajnymi dobrze widocznymi zakrętami, bez dziur i błota oraz innych użytkowników drogi. Rondo nie jest najlepszym miejscem na trening.
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
Przy 30-40 na godzinę to spadniesz z motoru, musisz motor mocno złożyć a do tego jest potrzeba prędkość, wybierz sobie jakiś mało uczęszczany zakręt i wjeżdżaj w niego z coraz większą prędkością i składaj się coraz bardziej, aż się nauczysz, wcześniej pooglądaj filmiki z GP.
-
Piotr R1 - Świeżak
Piotr R1 napisał(a):Przy 30-40 na godzinę to spadniesz z motoru, musisz motor mocno złożyć a do tego jest potrzeba prędkość, wybierz sobie jakiś mało uczęszczany zakręt i wjeżdżaj w niego z coraz większą prędkością i składaj się coraz bardziej, aż się nauczysz, wcześniej pooglądaj filmiki z GP.
kumpel kolankuje robiac osemki przy 15kmh na ciezszym sprzecie ok. 230KG. No zakrety bede musial jakies poszukac. ale chyba w ty, sezonie nie zejde
..
- baccari18
- Świeżak
Poczytaj o przeciwskręcie (np. w Motocyklista Doskonały)... Generalnie, dzięki niemu możesz złożyć moto jak ci się podoba... Kwestia przełamania strachu i wyczucia granicy
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Piotr R1 napisał(a):Przy 30-40 na godzinę to spadniesz z motoru, musisz motor mocno złożyć a do tego jest potrzeba prędkość, wybierz sobie jakiś mało uczęszczany zakręt i wjeżdżaj w niego z coraz większą prędkością i składaj się coraz bardziej, aż się nauczysz, wcześniej pooglądaj filmiki z GP.
HaHAHAHAHA Jak jak kocham was moje Warszawskie popierdółki...
I pamiętnej o odpowiednim ułożeniu stopy na podnóżku szczegół ale bardzo ważny zwłaszcza jak jeździsz w sportowych butach (oczywiście mam na myśli motocyklowe)
Ostatnio edytowano 9/10/2014, 09:05 przez malomi, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
A po co na siłę schodzić na kolano? Najpierw naucz się wchodzić w zakręty i domknij gumy Slidery można zawsze przecież przytrzeć na szlifierce
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Re: Problem z zejsciem na kolano ť
HieronimDWed napisał(a):Tak się dzieje ...
niezwykle merytoryczny post .... oby tak dalej
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Ale twój post do czego się odnosi??
Równie dobrze mogłeś napisać... TAK...
Tak się dzieje... Co się dzieje?? Putin atakuje?? Ufo wylądowało??
Zawsze coś się dzieje - nawet w Tesco - tak mówi x.Natanek i ja mu wierze
Równie dobrze mogłeś napisać... TAK...
Tak się dzieje... Co się dzieje?? Putin atakuje?? Ufo wylądowało??
Zawsze coś się dzieje - nawet w Tesco - tak mówi x.Natanek i ja mu wierze
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Ja ćwiczyłem na torze poprawną technikę jazdy. Przeciw skręt(podstawa), ciągłe równomierne dodawanie gazu w zakręcie itp jeżeli chcesz nauczyć się schodzić na kolano i wykorzystać to gdzie indziej niż na rondzie czy na parkingu obok Tesco(bez obrazy) to naucz się pierw poprawnie jeździć motocyklem. Polecam film na YT (Biblia pokonywana zakrętów) https://www.youtube.com/watch?v=0nGowM_VjME. Powiem ci że zejście na kolano w 70% przypadków wcale nie jest potrzebne (chodzi o drogi publiczne) ale jak kto woli. No i początki zawsze są ciężkie w jeździe motocyklem liczy się duże doświadczenie i słuchanie dobrych rad specjalistów a nie samouków, zdecydujesz sam życzę powodzenia LwG.
Umiesz liczyć licz na siebie.
-
Soviet - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości