sportowy filtr oleju i powietrza
• Strona 1 z 1
sportowy filtr oleju i powietrza
witam. mam maly dylemat poniewaz juz na dniach nadejdzie czas wymiany oleju w mojej maszynie i tu chcialbym uslyszec wasze opinie na temat filtru oleju czy lepiej jest uzyc firmowego produktu czy moze lepiej zamontowc filtr ktorejs z firm tuningowych np. K&N a jezeli tak to jakie sa wymierne kozysci z jego zastosowania i przy okazji co sadzicie o filtrch powietrza moze ktos ma jakies linki na ten temat z gory dziekuje za odpowiedzi.
- rolka
- Świeżak
Jeśli znasz angielski to dasz radę
http://www.knfilters.com/filter_facts.htm
http://www.knfilters.com/oilfilter.htm
Zawsze warto, osobiście używam tylko produkty tej firmy.
http://www.knfilters.com/filter_facts.htm
http://www.knfilters.com/oilfilter.htm
Zawsze warto, osobiście używam tylko produkty tej firmy.
- musieli
- Świeżak
Filter powietrza K&N ma ta przewage za kupujesz go tylko raz i jego przepustowosc nie jest w zasadzie uzalezniona od brudu,brudne K&N duzo lepiej przepuszcza niz rownie brudny fabryczny.Nowe-to mniej wiecej tak samo.
Jezeli chodzi o filtr oleju K&N to jego jedyna przewaga to nakretka z otworem na puszce co umozliwia latwa wymiane i mozliwosc latwego zadrutowania co jest przewaznie wymagane podczas wyjazdow na tor,wyscigi.
Filtr sam sobie jest calkiem przecietny,tzn. papierowy element filtrujacy,nic nadzwyczajnego.Lepsze filtry np Mobil 1 czy tez nowy fabryczny filtr oleju do 04-07 yamahy r1 maja syntetyczny element filtrujacy.Teoretycznie sa lepsze.
Hiflo filtry ,takie co sprzedaje sklep scigacza ,rownie dobrze filtruja jak K&N i sa duzo tansze.
Jezeli chodzi o filtr oleju K&N to jego jedyna przewaga to nakretka z otworem na puszce co umozliwia latwa wymiane i mozliwosc latwego zadrutowania co jest przewaznie wymagane podczas wyjazdow na tor,wyscigi.
Filtr sam sobie jest calkiem przecietny,tzn. papierowy element filtrujacy,nic nadzwyczajnego.Lepsze filtry np Mobil 1 czy tez nowy fabryczny filtr oleju do 04-07 yamahy r1 maja syntetyczny element filtrujacy.Teoretycznie sa lepsze.
Hiflo filtry ,takie co sprzedaje sklep scigacza ,rownie dobrze filtruja jak K&N i sa duzo tansze.
- tomekd
- Świeżak
mnie zastanawia po co montowac sportowe filtry oleju, ktore wykorzystuje sie glownie w maszynach przeznaczonych na tor lub na jakis inny sportowy sposob. Majac juz pod bakiem 100KM zwiekszajac moc o jakies 2-3 konie niewiele da sie wskorac. Na naszych drogach i tak nie mozna w pelni wykorzystac takiej mocy. No chyba, ze ktos nie ma co z kasa robic to moze sobie inwestowac w takie rzeczy
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
mi wcale nie chodzi o to zebe doprawic sobie przez ten filtr oleju 2 cz 3 konie wiecej bo mam swidomosc ze to niczego nie zmieni ale czy moze wiekrza przepustowosc tego filtra pozwala na leprze smarowanie w silniku a co za tym idzie wydluza jego zywotnosc i to jedynie o ten aspekt mi chodzilo.
a co do filtra powietrza to spotkalem sie z wypowiedziami na forum ze uzycie elementu sportowego zwiekrza zuzycie paliwa o litr jezeli ma sie to do gaznika to by mialo logiczne uzasadnie ale jezeli chodzi o wtrysk to nie wydaje mi sie zeby cokolwiek to zmienialo chyba ze jestem w bledzie ?
a co do filtra powietrza to spotkalem sie z wypowiedziami na forum ze uzycie elementu sportowego zwiekrza zuzycie paliwa o litr jezeli ma sie to do gaznika to by mialo logiczne uzasadnie ale jezeli chodzi o wtrysk to nie wydaje mi sie zeby cokolwiek to zmienialo chyba ze jestem w bledzie ?
- rolka
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości