Zobacz wÄ…tek - KTM exc 250 2t 1997 - opinie, wady, zalety... :)
NAS Analytics TAG

KTM exc 250 2t 1997 - opinie, wady, zalety... :)

Enduro, Cross
_________

KTM exc 250 2t 1997 - opinie, wady, zalety... :)

Postprzez Thoki » 5/7/2014, 18:27

Witam.
Tak jak w temacie upatrzyłem sobie KTM'a exc 250 2T z 1997 roku. Poszukuje jakiegoś hard enduro który nie wymaga dużego nakładu finansowego ( oczywiście nie chodzi mi to o koszty eksploatacji ), słyszałem o tym KTM'ie dobre opinie.. ale też słyszałem że do 2002r. te EXC nie były wcale za dobre... Głównie chodzi mi właśnie o ten wkład, mocy to nie musi mieć aż tak strasznie dużo bo raczej nadąże za moimi kolegami którzy maja kmx 125... W ogłoszeniu pisze, że moto jest stale serwisowane, używany sporadycznie, plastiki oryginalne.. + prezentuje się bardzo ładnie. Cena 4200.
Tak więc, czekam na wsze opinie co do tego moto, zależało by mi na wypowiedzeniu się jakiegoś użytkownika w/w moto jeżeli chodzi o te koszty.

Pozdrawiam.
Thoki
Świeżak

Postprzez henio12323 » 5/7/2014, 21:27

cena spora, stare ktmy to padliny, nie kupował bym takiego z 97 roku bo to nie ma nic wspólnego z ktmami produkowanymi później i teraz. wiec ktm ma dobre opinie ale o flagowych modelach nie tych starych ;D druga sprawa- 250tka to spory sprzet zwłaszca w starych wypustach gdzie są bardzo nieprzewidywalne były dosyc trudne do opanowania.

no i koszta bedą spore a im starsze moto tym koszta są zazwyczaj wieksze. 1500 zł rocznie to minimum jeżeli wiekszosc czasu stoi w garazu, spokojnie sezonowe remonty mogą cię wynieść po kilka tysiecy złotych, niestety to jest wyczynówka, czesci są lekki, drobne i przez to nie starczają na długo. tutaj się nie da oszczedzac bo wystarczy że jakas srubke dasz inną niz fabryka przewiduje i juz mogą byc komplikacje. i tutaj nie mówie odnosnie konrketnie EXC tylko dowolnej wyczynówki z dowolnych lat. to są koszta wiem bo mam również hard enduro i pakuje w niego co chwile dobry wózek kasy, fakt sprzet nigdy mnie nie zawiódł ale wiem, że troche zaniedbania więcej i mogło by byc różnie. sprzety typu kmx, DT itp to są pancerniaki, zalejesz zamiast paliwa rozpuszczalnika to i tak jeszcze kawałek pojedziesz, wyczynówka momentalnie padnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Thoki » 5/7/2014, 22:55

EXC 250 to jest wyczynówka ? Czy tylko, źle przeczytałem...
Oto link do ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/ktm-exc-250-opolsk ... 02c36790e9
Przecież wyczynówka nie ma światła itp..
To jakie hard enduro polecasz ? Żeby nie było takiego dużego wkładu ?
Czekam jeszcze na opinie użytkowników.

A co powiesz o Husce WR 250, chyba tak to sie nazywało. ( też 2t ).

@Edit: Byłbym bardzo wdzięczny za wagę i moc motoru, dzięki !
Thoki
Świeżak

Postprzez Thoki » 6/7/2014, 13:23

Temat do zamknięcia, motor został sprzedany.
Thoki
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê