KTM exc 250 2t 1997 - opinie, wady, zalety... :)
• Strona 1 z 1
KTM exc 250 2t 1997 - opinie, wady, zalety... :)
Witam.
Tak jak w temacie upatrzyłem sobie KTM'a exc 250 2T z 1997 roku. Poszukuje jakiegoś hard enduro który nie wymaga dużego nakładu finansowego ( oczywiście nie chodzi mi to o koszty eksploatacji ), słyszałem o tym KTM'ie dobre opinie.. ale też słyszałem że do 2002r. te EXC nie były wcale za dobre... Głównie chodzi mi właśnie o ten wkład, mocy to nie musi mieć aż tak strasznie dużo bo raczej nadąże za moimi kolegami którzy maja kmx 125... W ogłoszeniu pisze, że moto jest stale serwisowane, używany sporadycznie, plastiki oryginalne.. + prezentuje się bardzo ładnie. Cena 4200.
Tak więc, czekam na wsze opinie co do tego moto, zależało by mi na wypowiedzeniu się jakiegoś użytkownika w/w moto jeżeli chodzi o te koszty.
Pozdrawiam.
Tak jak w temacie upatrzyłem sobie KTM'a exc 250 2T z 1997 roku. Poszukuje jakiegoś hard enduro który nie wymaga dużego nakładu finansowego ( oczywiście nie chodzi mi to o koszty eksploatacji ), słyszałem o tym KTM'ie dobre opinie.. ale też słyszałem że do 2002r. te EXC nie były wcale za dobre... Głównie chodzi mi właśnie o ten wkład, mocy to nie musi mieć aż tak strasznie dużo bo raczej nadąże za moimi kolegami którzy maja kmx 125... W ogłoszeniu pisze, że moto jest stale serwisowane, używany sporadycznie, plastiki oryginalne.. + prezentuje się bardzo ładnie. Cena 4200.
Tak więc, czekam na wsze opinie co do tego moto, zależało by mi na wypowiedzeniu się jakiegoś użytkownika w/w moto jeżeli chodzi o te koszty.
Pozdrawiam.
- Thoki
- Świeżak
cena spora, stare ktmy to padliny, nie kupował bym takiego z 97 roku bo to nie ma nic wspólnego z ktmami produkowanymi później i teraz. wiec ktm ma dobre opinie ale o flagowych modelach nie tych starych ;D druga sprawa- 250tka to spory sprzet zwłaszca w starych wypustach gdzie są bardzo nieprzewidywalne były dosyc trudne do opanowania.
no i koszta bedą spore a im starsze moto tym koszta są zazwyczaj wieksze. 1500 zł rocznie to minimum jeżeli wiekszosc czasu stoi w garazu, spokojnie sezonowe remonty mogą cię wynieść po kilka tysiecy złotych, niestety to jest wyczynówka, czesci są lekki, drobne i przez to nie starczają na długo. tutaj się nie da oszczedzac bo wystarczy że jakas srubke dasz inną niz fabryka przewiduje i juz mogą byc komplikacje. i tutaj nie mówie odnosnie konrketnie EXC tylko dowolnej wyczynówki z dowolnych lat. to są koszta wiem bo mam również hard enduro i pakuje w niego co chwile dobry wózek kasy, fakt sprzet nigdy mnie nie zawiódł ale wiem, że troche zaniedbania więcej i mogło by byc różnie. sprzety typu kmx, DT itp to są pancerniaki, zalejesz zamiast paliwa rozpuszczalnika to i tak jeszcze kawałek pojedziesz, wyczynówka momentalnie padnie
no i koszta bedą spore a im starsze moto tym koszta są zazwyczaj wieksze. 1500 zł rocznie to minimum jeżeli wiekszosc czasu stoi w garazu, spokojnie sezonowe remonty mogą cię wynieść po kilka tysiecy złotych, niestety to jest wyczynówka, czesci są lekki, drobne i przez to nie starczają na długo. tutaj się nie da oszczedzac bo wystarczy że jakas srubke dasz inną niz fabryka przewiduje i juz mogą byc komplikacje. i tutaj nie mówie odnosnie konrketnie EXC tylko dowolnej wyczynówki z dowolnych lat. to są koszta wiem bo mam również hard enduro i pakuje w niego co chwile dobry wózek kasy, fakt sprzet nigdy mnie nie zawiódł ale wiem, że troche zaniedbania więcej i mogło by byc różnie. sprzety typu kmx, DT itp to są pancerniaki, zalejesz zamiast paliwa rozpuszczalnika to i tak jeszcze kawałek pojedziesz, wyczynówka momentalnie padnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
EXC 250 to jest wyczynówka ? Czy tylko, źle przeczytałem...
Oto link do ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/ktm-exc-250-opolsk ... 02c36790e9
Przecież wyczynówka nie ma światła itp..
To jakie hard enduro polecasz ? Żeby nie było takiego dużego wkładu ?
Czekam jeszcze na opinie użytkowników.
A co powiesz o Husce WR 250, chyba tak to sie nazywało. ( też 2t ).
@Edit: Byłbym bardzo wdzięczny za wagę i moc motoru, dzięki !
Oto link do ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/ktm-exc-250-opolsk ... 02c36790e9
Przecież wyczynówka nie ma światła itp..
To jakie hard enduro polecasz ? Żeby nie było takiego dużego wkładu ?
Czekam jeszcze na opinie użytkowników.
A co powiesz o Husce WR 250, chyba tak to sie nazywało. ( też 2t ).
@Edit: Byłbym bardzo wdzięczny za wagę i moc motoru, dzięki !
- Thoki
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości