Dzwonienie w silniku SUZUKI GSF 400 Bandit czy to rozrzÄ…d ?
• Strona 1 z 1
Dzwonienie w silniku SUZUKI GSF 400 Bandit czy to rozrzÄ…d ?
Cześć,
zakupiłem jakiś czas temu motocykl Suzuki Bandita 400 i po odpaleniu słychać tak jakby coś szurało w silniku, dzwoniło. Gdy wkręci się go na obroty i odpuści manetkę to słychać narastający, przeraźliwy dźwięk. Mechanik powiedział że być może to rozrząd i można go naciągnąć. Napinacz znajduję się pod gaźnikami to wiem ale gdy go zdejmę to tam jest taka śrubka ze sprężyną. Jak to naciągnąć ?
zakupiłem jakiś czas temu motocykl Suzuki Bandita 400 i po odpaleniu słychać tak jakby coś szurało w silniku, dzwoniło. Gdy wkręci się go na obroty i odpuści manetkę to słychać narastający, przeraźliwy dźwięk. Mechanik powiedział że być może to rozrząd i można go naciągnąć. Napinacz znajduję się pod gaźnikami to wiem ale gdy go zdejmę to tam jest taka śrubka ze sprężyną. Jak to naciągnąć ?
- alan3240
- Świeżak
Ta sprężynka wysuwa napinacz. Napinacz ma zapadki i się blokuje żeby go nie cofnęło:) Może sprężyna jest już wypracowana i za słaba a morze rozrząd do wymiany:) Nie widzę tego na oczy więc nic więcej nie mogę powiedzieć.
- tomek2102
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość